Į mokyklą paspirtukais atvykusiems vaikams – nemalonus direktorės akibrokštas

Vis dažniau kalbama apie vaikų sveikatinimą ir aktyvaus laisvalaikio leidimo būdo skatinimą, nes ne tik tėvai, bet ir mažieji leidžia daug laiko prie išmaniųjų įrenginių. Tuo, rodos, suinteresuoti visi, tik ne Vilniaus Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos vadovybė, kuri draudžia vaikams atvažiuoti į mokyklą dviračiais ar paspirtukais, nes, neva, jų nėra kur laikyti. 

 Pradinukų tėvai negali patikėti – sostinės mokykloje vaikai su paspirtukais nepriimami.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Pradinukų tėvai negali patikėti – sostinės mokykloje vaikai su paspirtukais nepriimami.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Pradinukų tėvai negali patikėti – sostinės mokykloje vaikai su paspirtukais nepriimami.<br>kiti
 Pradinukų tėvai negali patikėti – sostinės mokykloje vaikai su paspirtukais nepriimami.<br>kiti
 Pradinukų tėvai negali patikėti – sostinės mokykloje vaikai su paspirtukais nepriimami.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Pradinukų tėvai negali patikėti – sostinės mokykloje vaikai su paspirtukais nepriimami.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 29, 2018, 5:38 PM, atnaujinta Apr 29, 2018, 6:29 PM

Paspirtukams nėra vietos

Problemos tarp tėvų ir direktorės Rositos Čiūrienės kyla jau nuo praėjusių metų rugpjūčio, kuomet mokykla buvo perkelta iš Vokiečių g. esančių patalpų į Daukšos g. patalpas, o šios pasirodė apleistos, avarinės būklės. Direktorė nepasivargino šios informacijos perduoti tėvams, kol pavojaus varpais nepradėjo skambinti išsigandusios pradinukų mokytojos prašydamos tėvų suremontuoti patalpas patiems. 

Vilniaus miesto savivaldybės finansuojami remonto darbai vis dar vyksta – jau 8 mėnesius vis žadama aptverti mokyklos teritoriją, sutvarkyti aplinką bei stadioną. O kol tai nepadaryta, direktorė tikina, paspirtukams vietos nėra. Jų negalima palikti nei erdviame hole, nei lauke, nes nėra stovų. Vaikiškoms transporto priemonėms nelieka vietos erdviuose tarpduriuose ar erdvėse po laiptais. 

Privati mokykla problemos nemato

Situacija, anot vadovės, pasikeis, kai bus sutvarkyta aplinka, bet kada tai bus – negalėjo pasakyti. Anot jos, ji pasiskambino į kitas ugdymo įstaigas, kurių atstovai ją patikino, jog jie irgi draudžia vaikams laikyti paspirtukus ar dviračius. 

Bet tuo pačiu mokyklos pastatu besidalinančios privačios „Meridian“ mokyklos administracija, išgirdusi klausimą, ar jų vaikai gali atvažiuoti paspirtuku, šyptelėjo – problemos jie nematantys ir tik skatinantys šias iniciatyvas. 

Vilniaus miesto Švietimo skyriaus atstovai informuoti apie situaciją: juos nustebino keistas mokyklos direktorės požiūris, bet ar situacija pasikeis ir kada tai nutiks – žinių nesuteikė. 

***

Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė Alina Kovalevskaja komentavo, kad Vilniaus miesto savivaldybė inicijavo ne vieną projektą, kuriuo skatinami mokiniai į ugdymo įstaigas atvykti dviračiais, paspirtukais, pėsčiomis. 

„Vilniaus savivaldybės vienas svarbiausių prioritetų ir tikslų – mokinių fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos skatinimas. Siekdama sudaryti galimybę Vilniaus miesto mokyklinio amžiaus vaikams prasmingai ir aktyviai leisti mokinių atostogas bei skatinti vaikų fizinį aktyvumą, Vilniaus Taryba pernai priėmė sprendimą, kuriuo įpareigojo savivaldybei pavaldžių ugdymo įstaigų vadovus pagal galimybes jų vadovaujamose įstaigose atverti bendrojo ugdymo įstaigų erdves (sporto sales, sporto aikštynus, bibliotekas, kitas erdves) bendruomenių nariams laisvu nuo ugdymo proceso ir mokinių atostogų metu, inicijuoti natūralių čiuožyklų įrengimą prie bendrojo ugdymo įstaigų žiemos sezono metu, skatinti mokyklų bendruomenes naudotis bendrojo ugdymo įstaigų patalpomis laisvu nuo ugdymo proceso ir mokinių atostogų metu bei užtikrinti mokiniams saugias, atviras, sportui bei kūrybingam ir aktyviam laisvalaikiui pritaikytas erdves.

Vilniaus Vytės Nemunėlio pradinės mokykloje nėra draudimo vaikams atvažiuoti paspirtukais, tiesiog mokyklai iškilo laikinų nepatogumų dėl jų saugojimo. Kol bus tvarkoma mokyklos teritorija, įrenginėjama tvora, tvarkomas gerbūvis, mokykla įrengs laikinas saugojimo vietas, tokiu būdu sudarydama visas sąlygas mokiniams atvykti į mokyklą paspirtukais, dviračiais bei saugiai ir tvarkingai juos laikyti mokyklos teritorijoje“, – komentavo Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorė A. Kovalevskaja.

***

Vilniaus Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos direktorė R. Čiūrienė teigė, kad ši problema jau pradėta spręsti. Paveldo teritorijoje užtruko visų reikalingų dokumentų ir leidimų tvarkymas.

„Mokyklos pastatas ne garažas, transporto priemonių jame laikyti negalime. Tačiau lauke sutinkame laikyti paspirtukus. 

Kol kas tokioje atviroje senamiesčio vietoje nėra saugu palikti tokias transporto priemones. Tačiau jau kitą savaitę pradėsime tvoros tvėrimo darbus ir gegužės viduryje ar pabaigoje vaikai jau turės saugią teritoriją, kuroje galės prie mokyklos palikti paspirtukus“, – komentavo Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos direktorė R. Čiūrienė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.