Buto šeimininko elgesys peržengė ribas: tikrą jo veidą išdavė spynos skylutė

Su šeima dažnai mėgstame pakeliauti po Lietuvą. Mes su vyru ir vaikais bei keturkoju dažniausiai apsistojame prie ežerų, miškuose, kartais kempinguose.

 Paslaugaus šeimininko tikrąjį veidą moteriai išdavė spynos skylutė.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Paslaugaus šeimininko tikrąjį veidą moteriai išdavė spynos skylutė.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Paslaugaus šeimininko tikrąjį veidą moteriai išdavė spynos skylutė.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Paslaugaus šeimininko tikrąjį veidą moteriai išdavė spynos skylutė.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rasa

Jun 17, 2018, 11:10 AM

Tačiau jei orai nusimato prastesni, arba jei mūsų lankoma vieta netoli miesto, susirandame nakvynę pas žmones. Yra juk dabar visokių programėlių internete, kur žmonės netgi siūlo už tam tikrą kainą apgyvendinti savo namuose.

Apsistojo pas svetingą porą

Vieną savaitgalį nusprendėme apsistoti Druskininkuose. Kurortas gražus, pramogų daug. Kadangi mūsų kompanija didelė – trys vaikai ir vilkšunis, viešbučiuose gyventi labai neapsimoka. Todėl per pažįstamus susiradome vieną butą, kurio šeimininkas už nedidelį mokestį pasisiūlė išskirti mums didelį kambarį savo erdviame name. 

Mokestis pasirodė išties nedidelis, namas erdvus, su didžiuliu kiemu, sūpynėmis vaikams, nedvejodami ten apsistojome. 

Pagyvenusio amžiaus šeimininkas, mano vaikams į senelius, o man į tėvus tinkantis, buvo labai svetingas ir paslaugus. Jo žmona taip pat buvo labai gero būdo, nors prie širdies dėk. Tokio paslaugumo dar nesu mačiusi – daiktus panešti siūlosi, vaikams saldainius saujomis tik dalina... Tačiau netrukus supratau, kad ne viskas auksas, kas auksu blizga.

Naktinis vizitas

Pirmą dieną Druskininkuose praleidome aktyviai. Grįžome namo jau visai išsekę. Suguldėme vaikus, nuėjau susitvarkyti į vonią. Netrukus išgirdau, kaip kažkas klebena durų rankeną. Pamaniau, kad gal kuris iš vaikų atsikėlė, tačiau netrukus išgirdau šeimininko balsą.

„Atnešiau daugiau rankšluosčių, prašau paimkit“, – beldėsi gana įkyriai į duris jis. 

Padėkojau ir pasakiau, kad turim savų. Atrodo miela, kad svetimas žmogus taip rūpinasi, bet tas perdėtas šeimininkų paslaugumas jau pradėjo erzinti. O vėlai vakare apskritai susinervinau. 

Kai visi jau beveik įmigo, šeimininkas įsiveržė į mūsų kambarį (durų spyna buvo sugedusi ir neužsirakino) visus žadindamas ir kviesdamas atsigerti pieno su braškėmis, kurių ką tik pririnko. 

Aš suprantu, kad jis tikėjosi visai ne tokios reakcijos, kokia mane, apsimiegojusią, aplankė... Kadangi buvo labai šilti orai, miegojau praktiškai nuoga, tik su apatiniu trikotažu. Buvome atsidengę... Svetimam pagyvenusiam vyrui tokiai rodytis tikrai nesinorėjo. 

Surikom, kad jau miegam, todėl nieko nebenorim. Kažkaip su vyru susinepatoginom taip nemandagiai atsakę į tokį gražų gestą, bet toks naktinis vizitas (buvo kokia 23 val.) mums pasirodė keistas. 

Išdavė šuo

Bet ryte šeimininkas pasirodė visu gražumu... Mes buvome tik prabudę, kėlėmės iš lovų ir rengėmės, kai šuo pradėjo įtartinai žiūrėti į duris ir kraipyti galvą. Pamačiusi užtemdytą didžiulės durų spynos skylutę supratau, kad kažkas yra už jų. Bijodama, kad vyras vėl puls nepasibeldęs, pati pirma atidariau duris ir spėkit, ką pamačiau. Jis pasilenkęs stebėjo mus pro spynos skylutę...

Reikėjo pamatyti mano vyro veidą. Maniau su visa stakta šeimininką išvarys.

Suglumęs šeimininkas tik atsiprašė, kad norėjo ateiti pakviesti mus kavos, bet prieš tai norėjo įsitikinti, ar mes nemiegame ir mūsų neprižadins. Mano vyras sumumėjo, kad tam reikalui žmonės ir beldžiasi.

Aš suprantu, kad jis galbūt norėjo atrodyti paslaugus ir svetingas šeimininkas, bet... Tai buvo viso labo senas netaktiškas gašlūnas, kuris tiesiog stengėsi pamatyti svetimą nuogą moterį ir ieškojo tinkamos progos. Duše nepavyko, tai pabandė šturmuoti nerakinamą miegamąjį, o galiausiai nutarė pasižvalgyti pro rakto skylutę... 

Išsikraustėme tyliai, be jokių perdėtų mandagybių. Daugiau tikrai ten negrįšime. Ir kitiem patariame atsargiau rinktis vietas, kur apsistojate.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.