Pagailo jaunos garsaus vyro sugyventinės: „Jai gyvenime labai nepasisekė“

Esu paprasta moteris. Man iš galvos niekaip neišeina viena visuomenei gerai žinoma mergaitė. Ji protinga ir graži, jauna, bet jai gyvenime labai nepasisekė. 

 Autorė mano, jaunai merginai gyventi su gerokai vyresniu, šeimą praeityje sukūrusiu vyru, nepridera.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Autorė mano, jaunai merginai gyventi su gerokai vyresniu, šeimą praeityje sukūrusiu vyru, nepridera.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Autorė mano, kad jaunos merginos turėtų kurti šeimą, o ne švaistyti savo laiką vyresniems vyrams.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Autorė mano, kad jaunos merginos turėtų kurti šeimą, o ne švaistyti savo laiką vyresniems vyrams.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 3, 2018, 7:25 PM

Ji labai susipainiojo pasirinkusi kurti ne dorą katalikišką šeimą, bet tapti jau sykį vedusio ir turinčio vaikų, už ją gerokai vyresnio žinomo vyrio sugyventine. Net neabejoju, kad jie ne tik keliauja kartu, draugauja, gyvena, bet ir sanguliauja. Dar blogiau, matosi, kad jie myli vienas kitą, todėl jiems pasirinkti teisingą doros kelią bus dar sunkiau.

Esu įsitikinusi, kad ji gali ir pati užsidirbti, yra pakankamai protinga. Ji ne kokia kvailelė, kuri nesugebėdama pati užsitikrinti pragyvenimo, susideda su vyresniu ir turtingu vyru. Kaip visokios pupytės, viliojančios turtingus vyresnius vyrus.

Tokį atvejį aš dar suprasčiau, nors ir nepateisinčiau. Šiuo atveju mergina dar turi tikslą sukurti šeimą, susilaukti vaikų ir užtikrinti jiems gerovę. Kai galvelė tuščia, kitaip ir nesugalvoja. Ką padarysi. 

Bet garsų vyresnį vyrą nusižiūrėjusios jaunos merginos atvejis kitoks. Ji galėtų puikiai pati tvarkytis gyvenime ir be vyresnio vyro, susirasti padorų bendraamžį, ištekėti, gimdyti vaikus, juos paauginusi dirbti.

Mergaičių kompanija ir turi būti mergaitiška, netgi su tėvu mergina neturėtų būti pernelyg artima, o tik su mama, rengtis atsakingai užduočiai – motinystei, o ne ugdyti gebėjimus, kaip laisviau bendrauti su vyrais, kaip rasti su jais kalbą, galų gale, kaip konkuruoti su vyrais darbe. 

Mergaitė turėtų eiti į pasimatymus su bendraamžiais tik turėdama tikslą išsirinkti vyrą, kuris ja domėsis kaip būsima žmona, turės ketinimų pasipiršti, sukurti katalikišką šeimą, kurios tikslas – ne kelionės, ne „savirealizacija“, o vaikų auginimas ir doras kantrus darbas. Čia ir yra tikroji moters savirealizacija.

Tuo tarpu manau, kad vedę ar išsiskyrę vyrai mergaitėms nėra tinkama kompanija. Juolab vyresni vyrai. Moteris turi pirmiausia rūpintis vaikais ir namais, kai vaikai paauginti – dirbti, o laisvalaikiu daug bendrauti su aplinkinėmis moterimis, skleisti gerumą ir dalintis įvairiais patarimais, saugoti artimiausios bendruomenės moralę, keistis informacija, šnekučiuotis įvairiomis moteriškomis temomis. Juk taip buvo nuo seno, mes nieko naujo neišrasim.

Aš nemerkiu tos merginos, galbūt jai niekas nepasakė, nepamokė, tiesiog man jos labai gaila.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.