Šuns netekusi alytiškė baisisi veterinarės aplaidumu: „Pasiūlė grąžinti pinigus“

Alytuje savaitgalį į savo namus išsivietėme veterinarijos gydytoją. Mūsų keturių mėnesių šuniukas vėmė ir viduriavo. 

 Alytiškė liūdi dėl savo keturių mėnesio šuns, kuris, įtaria, nugaišo dėl neprofesionalaus veterinarės gydymo.<br> Skaitytojos nuotr.
 Alytiškė liūdi dėl savo keturių mėnesio šuns, kuris, įtaria, nugaišo dėl neprofesionalaus veterinarės gydymo.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė

2018-08-02 17:11

Atvykusi gydytoja be jokių tyrimų suleido šuniui vaistų nuo erkės įkandimo ir dar papildomai vitaminų, kitų vaistų, kurių pavadinimo nesakė. Pažadėjo, kad sekančią dieną šuo jau bus sveikas. 

Tačiau sekančios dienos vakarą šuniui dar labiau pablogėjo, pradėjo kilti temperatūra.

Dar iškvietimo metu pamatavusi temperatūrą daktarė patikino, kad ji aukšta, tačiau suleisti vaistų karščiui numušti ji nematė reikalo. Nuo temperatūros šuniuką pradėjo krėsti traukuliai. 

Visą naktį prie šuniuko budėjome, dėjome jam kompresus. Ryte šuniukas atsikėlė ir mėgino eiti, tačiau iš išangės pradėjo upeliu bėgti kraujo spalvos skystis, kuris nesustojo. 

Anksti iš ryto kreipėmės į tą pačią gydytoją, kuri net nusistebėjo: „Kaip čia taip“? Pasisiūlė vakare atvažiuoti, tačiau mes nelaukėme, suradome kitą veterinarą, kuris mūsų šuniuką turėjo laiko apžiūrėti. 

Nuvykus į kitą veterinarijos kliniką gydytojas pasakė, kad tai joks erkės įkandimas, o virusas. Ir kad turėjom numušti karščiavimą ne mes, bet gydytoja. 

Šuniukui buvo suleisti vaistai ir išrašyti antibiotikai, tačiau keturkojis po kelių valandų nugaišo. 

Veterinarijos gydytoja, kuri suleido netinkamus vaistus, tik pasiūlė grąžinti pinigus. Atsiprašymo ir jokio paaiškinimo nebuvo. 

***

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė tokiais atvejais pirmiausia rekomendavo kreiptis į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

„Tuomet bus tiksliai nustatytas, ar augintiniui buvo suteiktas teisingas gydymas. Jei tyrimas nustato, kad dėl netinkamo gydymo gyvūnas buvo suluošintas ar numarintas, galima reikalauti žalos atlyginimo“, – komentavo Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė. 

Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą vyriausioji specialistė Živilė Aleksienė komentavo, kad pirmiausia reikia užpildyti skundą, esantį tarnybos internetiniame puslapyje. Arba situaciją išdėstyti elektroniniu paštu. 

„Tuomet sudaroma kompetentinga komisija, kuri ištirtų atvejį. Norint tikslios ekspertizės, reikėtų išsaugoti gyvūno palaikus. Tačiau pirmiausia žmogus turi pranešti apie įvykį ir jį užregistruoti“, – paaiškino Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.