Vilniečių kantrybės taurė persipildė laukiant Fabijoniškių baseino atidarymo

Nors nemažai buvo rašyta apie pagaliau lyg ir pastatyto vienintelio Vilniuje tinkamo plaukimui Fabijoniškių baseino tema, ir nors baseinas lyg ir stovi, vis dėlto ši tema nėra išsemta.

 Vilniečiai nesulaukia, kada bus atidarytas Fabijoniškių baseinas.<br> S. Žiūros nuotr.
 Vilniečiai nesulaukia, kada bus atidarytas Fabijoniškių baseinas.<br> S. Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vilnietė

Sep 3, 2018, 10:33 AM

Primenu, kad, nugriovus vienintelį sostinėje buvusį Lazdynų plaukimo baseiną, 2017 m. liepą buvo pradėtas statyti trumpasis plaukimo baseinas Fabijoniškėse. Vilniaus savivaldybės vadovai tuomet garsiai ir viešai žadėjo, kad „greitai Vilniuje bus du plaukimo baseinai“.  

Savivaldybė vilniečiams žadėjo pastatyti Fabijoniškių baseiną per 9 mėnesius, žadėjo atidaryti baseiną 2018 m. vasario 16-ajai, arba vėliausiai 2018 m. kovo 11-ajai.

Baseinas nuo balandžio mėnesio stovi pastatytas ir nuo to laiko savivaldybė žada, kad artimiausiu metu jis atvers duris Vilniaus plaukikams bei kitiems vilniečiams. Mat nuo balandžio vis kalbama, kad dabar rūpinamasi pastato pridavimu ir higienos paso gavimu. Nuo planuotos pastato statybų  pabaigos datos jau praėjo beveik pusė metų, o nuo „pradėjimo rūpintis pastato pridavimu ir higienos pasu“ – jau keturi mėnesiai. Vis dar žadama: neseniai buvo planuojama baseiną atidaryti rugpjūčio, po to rugsėjo, o dabar jau eina kalbos, kad tai gali įvykti tik spalio mėnesį. Nežinia, kokių dar pažadų rugsėjo mėnuo atneš...

Na, mokslo metai jau prasideda. Moksleiviai grįžta į mokyklas, sporto treniruotes, mažesniųjų tėveliai irgi ruošiasi savo pirmokus, antrokus užrašyti į plaukimo, nardymo, penkiakovės ir kitus su baseinu tiesiogiai susijusius būrelius. Kur užrašyti? Kur vyks treniruotės, jei savivaldybė mokslo metus sutinka nepasiruošusi? 

Verta paminėti, kad ir taip vien dėl to, kad Lazdynų baseinas buvo nugriautas, o naujas nepastatytas ir Vilnius liko visai be plaukimo baseinų, Vilniaus plaukikai visus metus buvo vežiojami treniruotėms į Elektrėnus, Širvintas. Ar naujas baseinas jau stovi, o Vilniaus vaikų vėl vienintelis kelias treniruotėms į Elektrėnus ir Širvintas?

Norėtume tiesiogiai paklausti Vilniaus mero Šimašiaus ir vicemero Kvedaravičiaus, kas slypi už tokio laiko tempimo. Ar tai – savivaldybės negebėjimas administruoti miesto visuomenei svarbių projektų, ar jos nesugebėjimas susidoroti su statybininkų savivale, o gal tai yra įprasti Vilniaus savivaldybės darbo tempai, nebūtinai sutampantys su naujais mokslo metais, su moksleivių grįžimu po vasaros atostogų arba kitais visiems žinomais ir įprastais miesto visuomenės gyvenimo etapais?  

Nejaugi savivaldybei nerūpi pajamų praradimai dėl to, kad baseinas stovi nenaudojamas, o Vilniaus plaukikus ir toliau reikės kasdien vežioti treniruotėms į kitus miestus?

Kada vilniečiai jau galės naudotis Fabijoniškių baseinu, o ne mėnesis iš mėnesio klausytis pažadų apie jo atidarymą?

***
 
Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Dovilė Ibianskaitė komentavo, kad šiuo metu vyksta Fabijoniškių baseino pridavimo darbai. 

„Jei viskas vyks sklandžiai, baseinas bus atidarytas dar spalio mėnesį. Tikslią baseino atidarymo datą planuojame paskelbti kitą savaitę“, – komentavo savivaldybės atstovė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.