Skelbimai apie parduodamus gyvūnus kelia nerimą

Esu prieš gyvūnų dauginimą, nes labai skaudu žiūrėti į gyvūnų prieglaudose esančius gyvūnus, kurie niekam nereikalingi. Atsidariusi vieno iš didžiausių skelbimų portalų parduodamų šunų skiltį matoma baisi situacija. Prie veislinių šunų skelbimų didelė tikimybė pasireklamuoti ir daugintojams. 

Autorei ne visi gyvūnus per skelbimus pardavinėjantys asmenys kelia pasitikėjimą.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Autorei ne visi gyvūnus per skelbimus pardavinėjantys asmenys kelia pasitikėjimą.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika

Sep 5, 2018, 12:19 PM

„Auksaspalviai labradoro retriveriai. Tėvai gyvena kartu su šuniukais. Maži labradoriukai yra paskiepyti, nukirminti ir, be abejo, sučipuoti, su dokumentais. Šuniukai jau ėda mažų veislinių šuniukų pašarą, virtą mėsą, žuvį, varškę, kiaušinius. Mažieji yra labai aktyvūs ir žvalūs. Visa šeima auga privačioje valdoje. Šiuo metu yra likusios nerezervuotos dvi kalytės ir šuniukas“.

„Labradoro Retriverio šuniukai pradeda ieškotis mylinčių šeimininkų. Vadoje gimė 4 šviesios mergaitės ir 3 juodi patinėliai. Šuniukai į namus galės keliauti rugsėjo pabaigoje. Šuniukai bus nukirminti, paskiepyti. Paskutinėse nuotraukose šuniukų mama ir tėtis“.

„Parduodame Retriveriukus šuniukus. Nukirminti, paskiepyti su skiepų knygelėmis. Ieško naujų namučių. Pasiruošė iškeliauti į naujus namučius. Tėvelius bus galima pamatyti. Foto abu šuniukų tėveliai. Yra kalyčių ir patinėlių. Galiu atvežti už papildomą mokestį“.

Čia pacitavau tik kelis skelbimus, ką žmonės parduoda. Šuniukų tėvams nereikia jokių sveikatos tyrimų, parodų ir neaišku, kokiomis sąlygomis gyvena jų mažiukai.

Maža to, taip lengvai per skelbimus gali būti parduodami ir mišrūnai, o bandoma įtikinti, kad tai veisliniai šunys. 

Kodėl daug metų šios problemos nėra sprendžiamos mūsų kinologų ir vartotojų teisių? Galbūt todėl ir daugėja daugintojų ir prieglaudose niekam nereikalingų šunų. Skelbimų portalai gali įvesti papildomą skiltį, kad būtų nurodomas veislyno numeris, ar kokie kiti papildomi duomenys ir nebūtų klaidinami žmonės, kurie nori nusipirkti veislinį šuniuką, o ne mišrūną. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.