Parduotuvės eilėje vyras pastebėjo keistą reiškinį: tik lietuviai taip daro

Mūsų visuomenėje yra susiklosčiusios tam tikros tradicijos. Nebegalime be mobiliųjų telefonų, asmeninių automobilių ar parduotuvių. Iš štai parduotuvėse pastebėjau keistą reiškinį. 

  Prieš šventes ir savaitgaliais parduotuvės būna sausakimšos žmonių.<br>  123rf asociatyvioji nuotr.
  Prieš šventes ir savaitgaliais parduotuvės būna sausakimšos žmonių.<br>  123rf asociatyvioji nuotr.
 Kai prekės kraunamos vienos po kitų, skanuojant lengva supainioti, kas kam priklauso.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Kai prekės kraunamos vienos po kitų, skanuojant lengva supainioti, kas kam priklauso.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 25, 2019, 8:43 AM, atnaujinta Apr 25, 2019, 9:04 AM

Stovėdamas eilėje gali pamatyti ir išgirsti tai, ko nepatirsi niekur kitur. Tarsi gyvoji „Google“ versija! Kas numirė, kas gimė, kas apsiženijo, kas išsiskyrė... Galop, kas geresnis prezidentas, ar net kur pigesnis samagonas. Eilėje gali sužinoti visko. Bet vienas dalykas mane dažnai užknisa. 

Lipimas ant galvos

Pats didžiausias balaganas, aišku, būna prieš šventes ir savaitgaliais, nes tada suvažiuoja žmonės iš mažesnių miestelių. Ir, žinoma, reikia iš anksto nusipirkti alkoholio, nes paskui jo sunku gauti. Prieš velykinį šeštadienį užsukau nusipirkti įprastų prekių: pieno, baltos duonos, dešros ir kitko. Ir nemenkai susierzinau.

Įsivaizduokite, kad stovite prekybos centro eilėje. Ant konvejerio susidėjote savo prekes. Tarkim, kad ir 20 vienetų prekių. Bet nėra tos lazdelės, kuri atskiria prekes. Ir už jūsų stovi kitas žmogus su panašiu kiekiu prekių. Koks būtų logiškas ir savaime suprantamas elgesys?

Žinoma, kad žmogus palauktų, kol tavo prekės pavažiuos į priekį, ir tada susidėtų saviškes. Bet ne. Ne, ne, ne. Lietuvis būtinai turi viską krauti prie pat. Tiksliai kokiu pusantro milimetro atstumu nuo tavo. Lyg kasininkė būtų robotas, kuris savo žvilgsnio jėga nustatytų, kur baigiasi viena ar kito žmogaus prekės.

Nekalta, bet kaltinama

O paskui prasideda ginčai, kodėl nuskanavo vieną ar kitą prekę, kuri yra ne jo. Man asmeniškai yra tekę matyti net kelis atvejus, kai ateina žmogus ir sako: „Aš tokios prekės nepirkau ir man jos nereikėjo.“ Tada kasininkė tampa kalta. Bet kasininkė čia, manau, nieko dėta, nes kai praeina toks srautas žmonių, tai ji neturi kada žvalgytis.

Kasininkė kalta – tikrai? O kad jūsų galva kaip puodynė, nesusimąstote? Juk jei lifto mygtuką paspausi penkis kartus, jis tiek kartų tikrai greičiau nekils. Taip ir su eile. Jei prekes dėsi arčiau vieną kitos, jos tikrai nebus nuskanuotos greičiau. Nesąmonė, nelogiškas požiūris.

Todėl stengsiuosi netylėti, kai man įkyriai lipa ant galvos su savo prekėmis. Labai gerai padeda keli nenorminės kalbos žodžiai ir pasiūlymai pereiti į kitą eilę. Viskam yra ribos. Jos yra ir eilėje. Jei jau taip skubi apsipirkti, tam tinka ankstus rytas ar vėlus vakaras. O visu kitu laiku – būk mielas ir pakentėk. Nes viskas vyksta taip, kaip turi vykti. Su praėjusiomis Velykomis visus.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.