Su garsia parduotuve susipyko dėl 322 eurų: daugiau čia neis

Pirkdamas prekę nori ją gauti naują. O ne sugedusią ir pataisytą. Bet parduotuvei taip neatrodo ir pilną kainą turiu mokėti už prekę, kuri nusipirkus neveikė.

Ginčą sprendžia vartotojų teisių tarnyba.<br> Lrytas.lt ir 123rf.com nuotr. koliažas.
Ginčą sprendžia vartotojų teisių tarnyba.<br> Lrytas.lt ir 123rf.com nuotr. koliažas.
„Pigu.lt“ internetinė parduotuvė,sandėliai<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
„Pigu.lt“ internetinė parduotuvė,sandėliai<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Vyras prekę grąžino vos po kelių dienų nuo pirkimo, tačiau sutarties nutraukti jau nepavyko.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Vyras prekę grąžino vos po kelių dienų nuo pirkimo, tačiau sutarties nutraukti jau nepavyko.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Linas

May 8, 2019, 10:18 AM, atnaujinta May 8, 2019, 10:27 AM

parduotuvės „Pigu.lt“ pirkau garso sistemą “ZND dominator“. Pirkau už 322 eurus, o su lizingo pabrangimu išėjo 383,29 euro. Tą pačią dieną parsivežus prekę ir ijungus, kolonėlė neveikė (įsijungė tik ekranėlis ir švieselės, o kolonėlė jokio garso neskleidė).

Kadangi garso sistema turi veikti ir su mikrofonais, kurie buvo komplekte, pameginau įjungti ir juos, bet joks garsas nesireguliavo.

Tik parašykite raštą

Kadangi buvo vakaras ir parduotuvė jau nedirbo, tą pačią dieną grąžinti negalėjau. Po to buvo savaitgalis. Kai po jo, iš ryto, nuvežiau į parduotuvę ir paprašiau, kad pakeistų į veikiančią, darbuotojas atsisakė ir pareiškė, kad siųs į garantinio aptarnavimo centrą. Kadangi buvo tik ką nupirkta prekė ir jau neveikė, aš norėjau naujos, o ne taisytos. Juk pirkau ne dėvėtą, o naują.

Jie griežtai pasakė, kad prekės nekeis, o patikrinti prekės veikimą atsisakė. Taigi paklausiau, ar galiu atsisakyti prekės. Darbuotojas atsakė, kad taip, tik reikėjo parašyti raštą, kad atsisakau. Taip ir padariau. Dar man pasakė, kad praneš lizingo bendrovei, jog nutraukiu sutartį, mat prekė buvo pirkta išsimokėtinai.

Nenorėdamas daugiau turėti reikalų su šia parduotuve, nuvažiavau į kitą, ir, nors kainavo daugiau, nusipirkau joje tokią pačią garso sistemą.

Nelauktos žinutės

Po kurio laiko „Pigu.lt“ pradėjo siųsti žinutes, kad mano prekė – garantinio aptarnavimo centre. Paskambinau ir paklausiau, kaip čia yra, nes aš juk atsisakiau neveikiančios prekės? Darbuotoja paaiškino, kad viskas gerai, tiesiog kompiuteris siunčia žinutes automatiškai. Kas kelias dienas vis dar gaudavau tokias žinutes, kol galiausiai sulaukiau žinutės: „Prekė paruošta grąžinimui.“

Vėl paskambinau. Darbuotoja paaiškino, kad gautas raštas iš garantinio serviso, kuriame nurodyta: prekė buvo naudota ir veikianti. Todėl sutartis nebus nutraukiama.

Aš niekaip negaliu suprasti. Tik parsivežus ir įjungus garso sistema neveikė, kitą darbo dieną buvo grąžinta. Tai kaip ji galėjo būti naudota ir dar stebuklingai pradėti veikti?

Manau, jų motyvas aiškus. Kadangi parašo, kad prekė veikia, prekė tampa nekeičiama ir nutraukti sutarties negalima. Vartotojų teisėms perdaviau visą medžiagą apie tai, bet jų darbuotojas sakė, jog šansai nutraukti sutartį maži. 

***

„Pigu.lt“ komunikacijos vadovė Raimonda Strazdauskaitė teigė, kad prekė nebuvo taisyta – servise tiesiog nebuvo nustatyta jokio gedimo.

„Jūsų nurodytas skaitytojas į mus kreipėsi dėl, jo nuomone, neveikiančios garso sistemos. Šiuo metu atvejį analizuoja vartotojų teisių tarnyba, tad vienareikšmiškai vertinti situacijos, t. y., pasakyti, ar prekė turėjo trūkumų, apie kuriuos kalba klientas, negalima.

Pagal pateiktą informaciją, klientas atsisakė prekės ir prašė grąžinti už ją sumokėtus pinigus. Mūsų turimuose kliento pasirašytuose dokumentuose tokio prašymo nėra.

Klientas nurodė, kad prekė neveikia ir norėjo susigrąžinti sumokėtus pinigus. Pagal viešai klientams pateikiamas taisykles ir galiojančius teisės aktus tikriname, ar prekė iš tikrųjų neveikia. Tam visada kreipiamės į garantinį aptarnavimą teikiantį servisą.

Šiuo atveju servisas patikrino prekę ir nenustatė jokio jos gedimo, todėl ji grąžinama atgal klientui. Nutraukti pirkimo sutartį ir sugrąžinti kliento sumokėtą kainą šiuo atveju neturime pagrindo, prekė yra techniškai tvarkinga.

Šiuo metu laukiame tarnybos išvadų, kad galėtume toliau tęsti bendravimą su klientu dėl prekės“, – teigė R.Strazdauskaitė.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.