Pasižiūrėjo laidą apie Agnę Jagelavičiūtę – užkliuvo vienas dalykas

Ponia Agnė Jagelavičiūtė man labai patinka, graži, protinga ir daug pasiekusi moteris. Viena kas, tai reiktų išmokti subtilumo, kas atveria mūsų visų moterų dabarties problemą.

A.Jagelavičiūtė – daug pasiekusi, graži, protinga moteris.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
A.Jagelavičiūtė – daug pasiekusi, graži, protinga moteris.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Janina

May 9, 2019, 9:51 AM, atnaujinta May 9, 2019, 10:31 AM

Trečiadienio „Nuo... Iki...“ man užkliuvo vienas dalykas. Pagarba – toks paprastas ir toks svarbus žodis... Pagarba savo vyrui. O kurgi jis?

Visi ponios A.Jagelavičiūtės sprendimai – tik jos, visas verslas ir darbas pristatomas kaip jos, kokiuose namuose norima gyventi – nuomonė tik jos... Vyro lyg nebūta. Viską pasiekiau pati – dalykas, kuris gali būti tiesa, bet ar jį akcentuodamos nekenkiame savo šeimoms?

Padorus vyriškis gali nenorėti viešintis, tai yra taipogi jo gerbtinas pasirinkimas. Bet ar nereiktų paminėti: „Mes su vyru taip nusprendėme?“ „Mums taip geriau.“ 

Ponios šeimoje gal viskas ir gerai, bet tai privertė mane susimąstyti apie šiuolaikinių moterų bendrą problemą... Tas išpūstas savarankiškumas, nuostata „viską galiu pati“ – į ką jis veda? Atskirtį, susvetimėjimą šeimoje, moters vienvaldystę.

Mūsų laikais moterys irgi viską galėjo pačios. Ūkį apeiti, vaikus užauginti, namus išlaikyti, o dar ir darbus turėjome – vargo ir rūpesčių nebuvo mažiau, atsakomybes nešėme gal gi didesnes nei dabartiniai feisbuko vartotojai. Bet buvo tas mažas žodelis „pagarba“, dėl jo niekada nekeldavome savęs aukščiau už vyrą, nes turi būti harmonija.

Kada vyrui malonu būti šeimoje, pagalvokite, kai žmogus jaučiasi joje svarbus, atsakingas ir sprendimai pristatomi bendrai? Ar kai moteris viską gali, viską daro ir skelbia viską viena tik iš savo taško?

Nekukliai tariant, pjaustote vyrams kiaušinius, ponios. Ir verkiate, kokie jie nevyriški, ieško paskui kvailelių vištelių... Taip gali būti todėl, kad „kvailelės vištelės“ visai tokios nėra, bet leidžia vyrams jaustis atsakingais ir jungia santykius į harmoningą dermę, kurioje abu turi savo pareigas, jaučiasi vertingi.

Vaidmenys šeimoje yra prigimtiniai ir noras perspjauti gamtą daug laimės neatneša, gamta, su savo principais, vis viena laimi. Teises turime lygias, niekas nekalba apie vieno vyro valdžią, tačiau kam juos kastruoti? Tik mano nuomonė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.