Valkatų puolimas miesto centre – vilniečių pora gavo į kaktą

Sveiki, patekome į įvykį pačioje Vilniaus širdyje, prie Rotušės. Sėdint vakare lauko kavinėje, pristojo pinigų prašinėjantis valkata. 

Benamis porą užpuolė pačiame miesto centre.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Benamis porą užpuolė pačiame miesto centre.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2019, 8:58 PM

Negavęs ėmė plūstis. Kai vyras atsistojo, kad jį nuvytų, metė į galvą stiklinį butelį ir prakirto vyrui kaktą. Butelis buvo mestas tokia jėga, kad atsimušęs vyrui nuo galvos dar pataikė tiesiai į mane. Pasekmė – didžiausias gumbas...

Kol atvyko policija, valkata dar visaip plūdosi, grasino nudaužti kitą butelį ir juo papjauti. Vyras vos išlaikė jį, kad nepabėgtų.

Dar einant į kavinę kitas bomžas pristojęs buvo prie merginos, net neprašė, o reikalavo pinigų. Nuėjo tik kai priėjome prie tos merginos ir atsistojome šalia.

Va tokie dalykai darosi pačiame Vilniaus centre, o policija ką gali padaryti. Manau, reikia spręsti tokius dalykus miesto valdžiai, nes valkatos visiškai suįžūlėjo. Pareiškimus parašėme, žiūrėsime, kas bus toliau.

***

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas žiniasklaidai Tomas Bražėnas paaiškino, kad atvejų, kai Vilniaus miesto gyventojai kreiptųsi dėl benamių veikų, yra mažai. Dėl platesnio komentaro policija patarė kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybę.

Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamento Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Andžėj Dinikis teigė, kad vasarą nuo tokių priekabiavimų yra saugoma papildomai.

„Vilniaus miestas yra uždraudęs prašyti išmaldos ir ją duoti. Yra ir nubaustų. Kai šiltuoju metų laiku padidėja turistų srautas, yra papildomai patruliuojama pėsčiomis, siekiant užkirsti kelią aktyviam išmaldos prašymui.

Bet yra vienas dalykas. Patys miestiečiai ir visi asmenys, kurie kreipiasi į policiją ar savivaldybę, tarsi „užduoda toną“, ką kiti turėtų daryti. Tada sprendžiame tuos pranešimus, skundus... Paradoksas – kuo daugiau skundų turime spręsti, tuo mažiau lieka laiko aktyviam patruliavimui ir realiam problemų sprendimui.

Bet stengiamasi benamių kabinėjimą sumažinti daugeliu priemonių. Miestas yra įrengęs pagal policijos nurodytas vietas stebėjimo kameras, kameros stebimos 24 val. per parą. Kavinių personalas taip pat išprašo pas juos atėjusius. O patruliuoti gatvėse, žinoma, ketinama ir šiemet“, – sakė A.Dinikis.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?