Įsijungė realybės šou „Sala“: stebisi, kaip įmanoma jame filmuotis

Esu jauna studentė. Televizijos žiūriu nedaug, daugiau laiko praleidžiu internete. Tačiau vieną vakarą, neturėdama ką veikti, nusprendžiau įsijungti televizorių.

Įsijungusi laidą žiūrovė manė, gal tai – panašus į seniau rodytus „Robinzonus“ projektas.<br>Realybės šou „Sala“ stop kadras.
Įsijungusi laidą žiūrovė manė, gal tai – panašus į seniau rodytus „Robinzonus“ projektas.<br>Realybės šou „Sala“ stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Studentė

Jun 2, 2019, 8:48 PM

Programoje – labai išreklamuotas projektas „Sala“. Pagalvojau, kad rodys apie išlikimą saloje, panašiai, kaip buvo „Robinzonai“. Laidą įsijungiau turbūt ne nuo pradžių. Tik išgirdau dalyvio ištartus žodžius: „Laižeisi su ja?“ 

Taip pat ekrane šmėžavo merginos su bikiniais, o kamera pritraukė jų užpakalius ir papus stambiu planu. Visa laida – apie tai, kas su kuo eis miegoti šį vakarą.

Kažkoks košmaras. Merginos ir vaikinai mainosi vienas kitu, kaip įmanoma net sutikti ten eiti? Nesu kažkokia davatka, bet kodel per televiziją kišamos tokios iškrypusios vertybės? Vaikinams tai viskas aišku, įprasta. Lygybė ar ne – jiems mūsų visuomenėje leidžiama daug kas. Bet tos merginos po projekto turės išeit į gatvę.

O paskui visuomenė stebisi, kodėl tiek daug prievartos, žeminančio elgesio su moterimis. Tai kaip to nebus, jei net pramogų kultūroje yra skatinamas vyrų vartotojiškas elgesys su moterimis? Kaip su prostitutėmis! 

Pvz., turiu vieną bendrakursę, kuri visada pati save stato parodai. Net į rytines paskaitas ateina su didžiausiom iškirptėm, sėdinėja patinkantiems vaikinams ant kelių. Mačiau ir blogiau prie WC kampo. Bet per televiziją jos bent nerodo! O „Sala“ – ką mes formuojam?

Suprasčiau, jei projekte būtų ieškoma meilės, bet į matytus vaizdus tai toli gražu nepanašu. Ką mąsto tos merginos, kurios sutinka filmuotis tokiose laidose? Ar čia jau yra normalu, vakarietiška bei madinga? Nors abejoju, kad savigarba kada nors išeitų iš mados. Todėl geriausia būtų bent jau neskatinti požiūrio į moterį, kaip į vartojamą daiktą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio