Prieš homoseksualų eitynes vilnietę pribloškė skelbimas troleibuse: „Gėda pasakyti“

Turiu pasakyti, kas užkabino dėmesį. Vilniuje šeštadienį ruošiamasi LGBT (gėjų, lesbiečių, biseksualų ir transseksualų. – Red.) eitynėms. Ir prieš jas nustebino viešasis transportas.

Troleibuse skambantis įrašas įspėjo, kad eismas bus ribojamas „dėl renginio“.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Troleibuse skambantis įrašas įspėjo, kad eismas bus ribojamas „dėl renginio“.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

S.

Jun 7, 2019, 12:01 PM, atnaujinta Jun 7, 2019, 12:02 PM

Kiekvieną dieną važinėju troleibusu. Visada prieš renginius groja tos informacinės reklamos apie būsimus eismo ribojimus. Kai būna maratonas, tai sako, kad dėl maratono. Kai laukia mugė, tai pasako, kad eismas bus ribojamas dėl mugės.

O šiandien važiuoju, ryt LGBT eitynės. Ir per garsiakalbį sako, kad „dėl šeštadienį vykstančio renginio bus laikini eismo ribojimai“.

Kaip suprast? Ta prasme, net neįvardija, kas vyks, tik pasako, kad renginys. Labai jau keista. Kyla klausimas, kodėl? Ar čia gėda garsiai trūlike pasakyti, apie kokį renginį eina kalba? 

***

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovai teigė taip pat informuojantys apie visus renginius.

„Garsinius pranešimus viešajame transporte transliuojame operatyviai informuodami keleivius apie numatomus eismo ir viešojo transporto pokyčius jo metu. Šiam tikslui esame parengę trumpus, konkrečius bendrinius garsinius pranešimus, kurie ir yra transliuojami viešojo transporto priemonėse. Taip informuojame apie artėjantį bet kurį ir bet kokio pobūdžio miesto renginį.

Išsamią informaciją apie renginius, jų pavadinimą, vietą, laiką ir kt. svarbias detales, įvardijame jau įmonės interneto tinklalapyje, socialiniuose tinkluose, viešojo transporto stotelėse esančiose švieslentėse“, – teigė atstovai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.