Vilnietį papiktino vaizdas miesto centre – siūlo merui kai ko pasimokyti

Esu vilnietis, o dabar parodysiu kauniečiams ir kitiems, kaip reikalai su šiukšlėmis Vilniuje. Jei Kaune mini sąvartyną galima rasti už miesto, tai yra, pačiame sąvartyne, tai Vilniuje sąvartynas yra pačiame miesto centre.

Skaitytojo nuotr.
Skaitytojo nuotr.
Skaitytojo nuotr.
Skaitytojo nuotr.
Skaitytojo nuotr.
Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Vaidotas

Jul 4, 2019, 3:09 PM, atnaujinta Jul 4, 2019, 3:21 PM

Sostinėje – pats turizmo sezono įkarštis. Viešbutis „Lietuva“, rodos, yra didžiausias Vilniaus ir visos Lietuvos viešbutis. Jis stovi centre, šalia dangoraižių. O apie 40 metrų nuo centrinio įėjimo į šį viešbutį jau keletą mėnesių stūkso šiukšlių kalnas, kuris nuolat didėja.

Nuo jo sklinda smarvė, skraido musės ir šalia vaikšto turistai iš Vokietijos. Spėkite, kokia jų reakcija? 

Taip išeina, kad Vilniaus savivaldybei nusispjaut ant Lietuvos įvaizdžio? Noriu mero paklausti, kada gi visai tai bus sutvarkyta ir kada pagaliau bus sutvarkyta situacija su piešiniais ant sienų? Vilnius šiuo metu atrodo apleistas ir apskretęs miestas. Jeigu merui tikrai trūksta idėjų, kaip gyventi higieniškai, siūlau – gal galima nuvažiuoti iki Kauno pasisemti patirties? 

Taip pat pridedu nuotraukas, kaip Vilniuje padarytos gatvės. Čia Konstitucijos pr., pats miesto centras. Vilniaus nauja infrastruktūra – lyg vienkartinė, tik tam kartui. Kiek dar byrėsime?

***

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus Vyriausioji specialistė Neringa Kolkaitė paaiškino, kad infrastruktūra nėra tokia jau nauja – ji pastatyta net prieš 15 metų.

„Vilniaus miesto savivaldybės pastatas ir verslo centras „Europa“ su visa šių pastatų susisiekimo infrastruktūra buvo pastatyti 2004 metais. Visiems statybos darbams taikomas 5 metų garantinis laikotarpis, kurio metu rangovas savo sąskaita pašalindavo visus atsiradusius trūkumus, dabar infrastruktūra rūpinasi miestas.

Natūralu, kad praėjus 15 metų nuo statybos pabaigos infrastruktūroje, kuria kasdien naudojasi tūkstančiai vilniečių ir miesto svečių, atsiranda trūkumų. Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento atsakingi specialistai nuolat vertina atliktų darbų kokybę, o pastebėję atsiradusius trūkumus – nedelsiant juos šalina. Tad ir laiptai bus suremontuoti jau artimiausiu metu.

Pernai savivaldybės teritorijoje neleistinai nupiešti grafičiai buvo sistemingai nuvaloma: nuvalyta daugiau kaip 182 tūkst. kv. m. grafičių. Savivaldybės iniciatyva ir lėšomis šiemet jau uždažyta 4 tūkst. 700 kv. m., likę grafičiai bus panaikinti artimiausiu metu.

Nurodytu adresu mišrių komunalinių atliekų konteineris aptarnaujamas pagal grafiką, t.y. du kartus per savaitę. Atliekų vežėjas įpareigotas padažninti konteinerio aptarnavimo grafiką iki 3 kartų per savaitę“, – užtikrino savivaldybė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.