Būkite akyli: įspėjo, kokiomis gudrybėmis naudojasi pajūrio padavėjai

Pagaliau atėjo vasara ir įsisiūbavo visu gražumu. Daugelis traukia į pajūrį ir ten valgo kavinėse, restoranuose, bistro ir aludėse. Todėl norėtųsi pateikti keletą pastebėjimų apie jaunimėlio, atvykusio padirbėti padavėjais ir padavėjomis, gudrybes. 

Palanga,stiprus vėjas,jūra,poilsis,paplūdimiai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Palanga,stiprus vėjas,jūra,poilsis,paplūdimiai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Skaitytoja Diana

Jul 6, 2019, 10:52 PM

Žinokite tai, kad nebūtumėte apvogti ir apgauti.

Pirmoji gudrybė yra visai nekalta, palyginus su kitomis. Kai atneša sąskaitą, nedėkite sumos, artimos sąskaitai. Pavyzdžiui, jeigu pravalgėte 21,05 euro, nepadėkite 25 eurų. Nes tada tyčia gali vilkinti grąžos atnešimą, kad klientui nusibostų laukti ir grąžą paliktų kaip arbatpinigius.

Antroji jų gudrybė yra jau piktybiškesnė. Kai atneša grąžą, metalinės monetos būna padėtos ant kvito, o popierinis pinigas paslėptas po čekiu. Taip tikimasi, kad žmonės nieko nepastebės ir išeis palikę „arbatpinigius“. Visada būkite atidūs, aklai nepasitikėkite.

Trečioji gudrybė yra akivaizdi vagystė, tačiau padavėjas ar padavėja lengvai išsisuks, jei jūs pastebėsite. Jums atneša ne jūsų sąskaitą, bet kito kliento sąskaitą, kuri gali būti šiek tiek panašį į jūsiškę, tik ten visko daugiau. Jei visgi jūs tai pastebėsite, padavėjas ar padavėja niekuo nerizikuoja.

Jūsų atsiprašys ir pasakys, kad tai buvo klaida, kad „žmonės kartais klysta“ ir taip toliau. Taigi, jūs negalėsite apkaltinti bandymu apvogti. Beje, šis būdas yra šiuo metu ant bangos, todėl būkite itin akyli.

Visi šie gudravimai surašyti iš realių pastebėjimų, viskas vyksta ganėtinai dažnai. Todėl noriu įspėti visus. Būkite itin dėmesingi. Ačiū už dėmesį.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.