Moterį pribloškė tai, ką išgirdo per radiją: cinizmo viršūnė

Savaitgalį su vyru važiavome iš sodybos atgal į namus ir klausėmės mėgstamos radijo stoties automobilyje.

 Daugiau laiko automobilyje praleidžiantys vairuotojai ar keleiviai puikiai žino ir ne kartą girdėjo įvairias prevencines akcijas.<br> 123rf nuotr.
 Daugiau laiko automobilyje praleidžiantys vairuotojai ar keleiviai puikiai žino ir ne kartą girdėjo įvairias prevencines akcijas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Greta

Jul 28, 2019, 1:49 PM

Daugiau laiko automobilyje praleidžiantys vairuotojai ar keleiviai puikiai žino ir ne kartą girdėjo įvairias prevencines akcijas. Pagyrimo verta ne viena, nes kalbantis su draugais ir pažįstamais – tenka išgirsti, kad ir juos paveikė ar bent privertė susimąstyti.

Tačiau šis kartas buvo kitoks. Lietuvos automobilių kelių direkcijos reklamoje nuskambėjo šeimos istorija, kurie išgyveno košmarą, kai per greitai važiavęs vairuotojas pėsčiųjų perėjoje partrenkė jų aštuonmetį sūnų.

Istorijos herojai – tėvai, kalbėjo, ką išgyveno, ką galvoja apie tokius vairuotojus. Istorija būtų įprasta, jeigu ne viena detalė – šeimos iš reklamos pavardė – Dimšos.

Sutapimas? Sunku patikėti, bet nemalonius jausmus sukelia iškart. Kodėl būtent ši pavardė pasirinkta? Juk ne vienas prisimena aktoriaus Petro Dimšos sukeltą avariją, kuomet jis girtas pražudė dviratininką Vilniuje ir iki šiol nepripažino savo kaltės, net atlikęs bausmę to nepripažino. Ciniškas žinomo vyro poelgis.

Ne kartą užkulisiuose kalbama apie žinomų žmonių pasinaudojimą žinomumu ir išsisukimą nuo atsakomybės. Aišku, neteisiu nė vieno, bet pavyzdžių turime. O šis direkcijos pasirenkimas herojų pavardės tokiu jautriu klausimu – mažų mažiausiai netinkamas.

Tai tikra šeimos pavardė

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) prie Susisiekimo ministerijos Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyriaus komunikacijos vadybininkas Evaldas Tamariūnas paaiškino, kad garso klipe pasakojama tikra istorija su realių žmonių pavardėmis, ir tai, kad šeimos pavardė – Dimšos, yra visiškas sutapimas.

„Apgailestaujame dėl asociacijų ir emocijų, kurias sukėlė ši istorija. Tai yra tikra istorija įvykusi viename Lietuvos mieste. Šiame garso klipe kalba berniuko, kuris buvo partrenktas pėsčiųjų perėjoje greitį viršijusio vairuotojo, tėvai.

Tėvai sutiko pasidalinti šia istorija, kad tokių istorijų būtų kaip įmanoma mažiau. Reportažo pradžioje pasakomi jų vardai. Tėvai sutiko kalbėti, taip pat sutiko, kad būtų pasakyta tikroji jų pavardė. Šios šeimos pavardė yra Dimšos ir pavardės sutapimas yra atsitiktinis.

LAKD vykdo švietėjišką veiklą saugaus eismo tema. Garso klipai yra viena iš švietėjiškos veiklos priemonių“, – aiškino E.Tamariūnas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.