Emigrantė apie įvykį Lietuvos pajūryje: praeiviai tik varstė smerkiančiais žvilgsniais

Sveiki. Su šeima gyvename Amerikoje, bet neseniai atvykome trumpų atostogų į Lietuvos pajūrį. Noriu papasakoti antradienio vakaro įvykį.  

Amerikoje gyvenanti lietuvė atvyko į gimtosios šalies kurortą pailsėti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Amerikoje gyvenanti lietuvė atvyko į gimtosios šalies kurortą pailsėti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Davidonienė

2019-08-21 16:26, atnaujinta 2019-08-22 13:20

Sėdėjau prie vieno prekybos centro, ant suoliuko. Apsauginis išvedė iš parduotuvės pagyvenusį vyriškį su balta barzdele, skrybėle ir lazdele, ir pasodino ant to pačio suolo, ant kurio sėdėjau.

Pagyvenęs vyriškis buvo truputį pavargęs, gal truputį padauginęs alaus. Supratau, kad jis nepasieks savo namų. Aš jo paklausiau, gal nori, kad aš paskambinčiau jo artimiesiems, kad jį pasiimtų. Jis atsakė, kad artimųjų čia, pajūryje, neturi, nes atvyko iš Anglijos po 16 ten praleistų metų.

Supratau, kad jis nenueis namo vienas, be pagalbos. Paklausiau, kokioje gatvėje apsistojo, jis atsakė. Pagal navigaciją reikėjo eiti maždaug vieną kilometrą. Supratau, kad mano kaip žmogaus pareiga yra padėti. Paprašiau ir dukros Enijos pagalbos. Laikydamos senjorą už parankių vedėme jį per mūsų kurortą.

Visą tą kelią nesulaukėme jokios pagalbos. Vyriškis nuoširdžiai mums dėkojo, verkė ir sakė, kad esame siųstos nuo Dievo. Taip pat pasakojo, kad jam yra būrę iš rankos ir numatę, kad senolio gyvenimas truks 90 metų :). Klausė, kuo gali mums atsidėkoti – atsakiau, kad padėtų kitam žmogui, kuriam reikės pagalbos. Nebūkite abejingas!

Pakeliui sutikome daugiau kaip 100 žmonių ir nė vienas nepasisiūlė padėti, tik varstė smerkiančiais žvilgsniais. Beveik pasiekus tikslą, senjoro kojos visiškai atsisakė. Tada į pagalbą mums atskubėjo su šuniu vaikščiojęs vyriškis. Paguldėme senjorą namo kieme, ant suolo, nes į antrą aukštą jau neturėjome jėgų užnešti. 

Šiomis dienomis Baltijos kelio minėjimas, bet nesuminkština tai žmonių širdžių. Kur žmogiška pareiga padėti silpniesiems?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.