Anykščių labirintuose pasitiko nemalonus kvapas – išvydus jo priežastį pasidarė pikta

Norėčiau išsakyti pastebėjimus po apsilankymo Anykščių rajone esančiame parke. Aš, asmeniškai, pretenzijų neturiu, manęs neapgavo, labirintuose nepaklydau. Tačiau įėjus į pačią teritoriją pirmiausia pasijuto nemalonus kvapas.

 Į labirintų parką įėjusią moterį pasitiko keistas kvapas.<br> 123rf nuotr.
 Į labirintų parką įėjusią moterį pasitiko keistas kvapas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

V.

Sep 13, 2019, 8:15 PM, atnaujinta Sep 13, 2019, 8:16 PM

Atrodo, gal nuo tualeto, bet visgi supranti, kad ne, kvapas kaip nuo tvartukų. Parke yra daug pramogų vaikams, daugybė batutų, landžiojimų, lipynių... Teritorija iš tikrųjų labai didelė, yra trys labirintai. Viskas ten yra gerai, žinai, į kur eini. Bet grįžkime prie to kvapo.

Teritorijos erdvėje yra trys-keturi nedideli gardai. Viename įspraustas ožys, jam ten tikrai labai mažai vietos. Kitame – dvi suvargusios, liūdnos avytės. Dar kitame – apsipešiojusi višta su viščiukais. Aš neįsivaizduoju. Čia vaikams parodyta, kaip kankinti gyvūnus? Tas ožys, gal nuo vaikų lakstymo, nepatenkintas. Jis bando atsistoti savo gardelyje, bet net netelpa. Neaišku, ką nori parko savininkas tuo parodyti. Manau, taip neturi būti. Nes pievose vietos – pakankamai.

Grįžtant užsukome į dvarą, kuriame laikomi gyvuliukai. Ten irgi buvo dvi avys ir ožys. Jiems ten visai kitas aptvėrimas, natūrali žolė... Visiškai kitos sąlygos. Taip pat buvome ir viename mini zoologijos sode. Jokio blogo kvapo, didelė teritorija... Galėtų Anykščiai pasimokyti. Gyvūnas gyvena šiandien ir dabar. Juk galima tuos dalykus prižiūrėti ir sutvarkyti?

***

Anykščių labirintų parko atstovai į pateiktą lrytas.lt užklausą kol kas neatsakė. Jiems pakomentavus situaciją straipsnis bus papildytas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.