Panevėžietė pasibaisėjo radiniu ligoninėje: „Tai peržengia ribas“

Tiesiog vienas klausimas. Ligoninė – vilties namai ar paskutinio atsisveikinimo vieta? Lankiau artimą žmogų ir keistai pasijutau, pamačiusi ligoninėje štai tokius lapelius.

 Lankstinukus moteris pastebėjo šalia įprastinių reabilitacijos reklamų.<br> Skaitytojos nuotr.
 Lankstinukus moteris pastebėjo šalia įprastinių reabilitacijos reklamų.<br> Skaitytojos nuotr.
 Ligoninės vadovo teigimu, tokia reklama su ligonine derinama nebuvo.<br> Skaitytojos nuotr.
 Ligoninės vadovo teigimu, tokia reklama su ligonine derinama nebuvo.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Skaitytoja R.

2019-09-26 09:14, atnaujinta 2019-09-27 09:02

Laidojimo paslaugų įmonės reklama, lankstinukas – ligoninėje. Pirmą kartą juos pamačiau, kai stabtelėjau rūbinėlėje. Ten trys veidrodžiai su staliukais stovėjo ir ant kiekvieno staliuko tų lapelių pridėta.

Toliau stabtelėjau prie kavos aparato – į ligoninę atskubėjusi po darbų galvojau, kavos pasiimsiu. Žiūriu, ant palangės vėl tas reklaminis laidojimo lapas. Pakilau su liftu į skyrių, ten ant stalelio – vėl...

Gal ligoniams nepradės tokių bukletų dalinti? Ar toks verslas neperžengia ribų?

Lankydama ligonį tikrai nesmagiai jaučiausi, pamačiusi tuos lankstinukus. Labai noriu, kad artimas žmogus pasveiktų, viskas būtų gerai. Visada vadovaujuosi pozityviu mąstymu. O čia – kaip kibirkštis nerimui.

Suprantu, visko gyvenime nutinka, bet tikrai tokių reklamų negali būti tokioje vietoje, kur žmonėms reikalinga viltis, pasitikėjimas ir stiprybė. Gėda turėtų būti įmonei, kuri taip bando prastumti savo verslą. Kitąkart nuvažiavusi į ligoninę rastas reklamas išmesiu, nes ten būnantiems žmonėms nevalia tokias nesąmones matyti. Reikia daugiau teigiamų dalykų.

***

Respublikinės Panevėžio ligoninės direktoriaus Arvydo Skorupsko teigimu, tokia reklama išties neleistina.

„Tokių lankstinukų dalinimas ligoninėje yra netoleruotinas ir su administracija nederintas. Imsimės visų priemonių, kad panašių lankstinukų dalinimas ligoninėje nesikartotų“, – patikino A.Skorupskas ir padėkojo skaitytojai, kad informavo apie šią problemą.

Respublikinės Panevėžio ligoninės viešųjų ryšių specialistas Vytautas Riaubiškis portalui lrytas.lt garantavo, kad tokių lankstinukų ligoninėje būti neturėtų ir prašė kažką panašaus pastebinčius žmones tuoj pat kreiptis į administraciją.

„Administracija visuomet kontroliuoja bet kokios informacijos viešinimą ligoninės patalpose ir jai priklausančioje teritorijoje. Skelbimų lentose yra patalpinta informacija, skelbianti, kad visi fiziniai ir juridiniai asmenys, norintys ligoninėje skelbti savo informaciją, prieš tai šį veiksmą turi suderinti su ligoninės viešųjų ryšių specialistu, šiuo atveju – su manimi.

Nesuderinus šio klausimo, jų skelbiama informacija nedelsiant yra šalinama nuo skelbimų lentų. Skelbimų lentų turinį stebiu kiekvieną dieną. Taip pat viešai yra paskelbti mano kontaktai, kuriais galima šiuos ir panašius klausimus derinti.

Respublikinės Panevėžio ligoninės administracija yra kategoriškai prieš tokių ir panašių lankstinukų ar kitos panašios informacijos platinimą mūsų ligoninės patalpose ir teritorijoje ir nuolat kontroliuoja esamą situaciją, o aptikus tokius nelegalius ir netinkamus informacijos platinimo atvejus, nedelsiant juos šalina.

Yra sunku objektyviai nustatyti, kad palangė, ant kurios nufotografuotas lankstinukas, yra mūsų ligoninės palangė. Tai ir buvo, tai galėjo būti ir nelegalus informacijos platinimo būdas, kuriam, kaip minėjau, ligoninės administracija kategoriškai nepritaria, tai galėjo būti ir konkurencinės kovos tarp panašių įstaigų elementas, tai galėjo būti ir informacinės kovos prieš mūsų įstaigą apraiška – kas gali visa tai paneigti?

Labai prašome lankstinukus mačiusį žmogų susisiekti su administracija. Mes aptarsime šį reikalą, pasistengsime viską nuodugniai išsiaiškinti ir imsimės visų būtiniausių priemonių, kad tokie ir panašūs atvejai ateityje nepasikartotų“, – sakė V.Riaubiškis.

Įmonės „Paskutinysis Sudiev“ komentarą portalui lrytas.lt pateikė ne iš karto. Jame įmonės atstovas teigė nenorėjęs nieko įžeisti.

"Neteko jokių nusiskundimų girdėti iš nieko. Ne mes vieni reklamuojamės ir tų reklamos formų yra įvairių. Tiesiog per daug jautriai sureagavo moteris. Ta reklama nebuvo skirta konkrečiai jai. Galbūt kažkam iš tiesų ji bus naudinga, o kam nenaudinga, tiesiog tegul praeina pro šalį, kaip ir kiti.

Mirtis, gimimas, ligos, laimė ir t.t. neatsiejama gyvenimo dalis. Naivu tikėti, kad viskas gyvenime seksis ir gyvensime amžinai. Mirties atveju, didžioji dalis žmonių pasimeta ir nebežino nuo ko pradėti. Tam ir yra laidojimo paslaugos.

Mes nelendam įkyriai žmonėm į akis ar per trečius asmenis (už atlygį) nesiūlom kreiptis į mus. Tam neutraliai yra padėti lankstinukai su mūsų teikiamomis paslaugomis ir tel. numeriais, į kuriuos nėra jokios būtinybės kreipti dėmesį.

Mūsų gyvenime tos reklamos tikrai yra pilna visur ir galbūt ne visada tinkamoje vietoje ir laiku, bet ar visi į tai kreipia dėmesį ir reiškia nepasitenkinimą? O čia viskas laiku ir vietoje. Nuo ligoninės ir prasideda tolimesnis kelias artimųjų, pasirūpinant jų mirusiu artimuoju.

Į morgą artimiesiems, nėra jokios būtinybės eiti, nes viską už juos padaro laidojimo įmonės darbuotojai.Gaila, kad moteris taip sureagavo jautriai. Atsiprašome, už sukeltas neigiamas emocijas. Ne su tokiu tikslu buvo palikti lankstinukai", - sakė atstovas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.