Iš Klaipėdos skubėjęs vyras: šį nepatogumą dėl traukinių patiria daugelis

Deja, kovų dėl bilietų nesumažėjo. Tikriausiai ne vienas susiduria su šia problema.

 Vyras bilietų negavo net atvykęs į stotį iš anksto.<br> Lrytas.lt nuotr. koliažas.
 Vyras bilietų negavo net atvykęs į stotį iš anksto.<br> Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Reisas iš pajūrio į Vilnių – itin populiarus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Reisas iš pajūrio į Vilnių – itin populiarus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Valdas Stankus

Oct 17, 2019, 1:40 PM, atnaujinta Oct 17, 2019, 2:14 PM

Teko penktadienį, spalio pradžioje, grįžti į Vilnių iš pajūrio. Pamačiau grafike patogų maršrutą ir paprašiau bilietų. Kasininkė pasakė, kad nėra jų, nes mažai vagonų, nors buvo laiko likę dar daugiau kaip pusvalandis iki kelionės.

Prisiminiau analogišką situaciją su šio maršruto traukiniu ir padariau išvadą, kad niekas nesikeičia jau daug metų. Parašiau raštą su pretenzija, bet jis buvo siuntinėjamas per vidines instancijas, kol visai užgeso.

Cituoju: „Laba diena, rašau nepatenkintas keleivių vežimu į pajūrį. Tiek šiemet, tiek pernai negavau bilietų į traukinį maršrutu Vilnius – Kretinga ar Klaipėda, išvykstančiu 9.19 val. ar panašiai. Atvykęs valandą prieš išvykimą sužinau, kad nėra bilietų. Bet traukinys gi su prikabinamais vagonais? Kas trukdo, sužinojus kad nebėra vietų, prikabinti dar vagonų?“

Dirbant ankstesnei geležinkelių valdžiai to nėra buvę. Buvo rezerviniai vagonai, tad kai būdavo daug keleivių, sodindavo juos į aukštesnės klasės vagonus. Galvojau kad šiemet problemų nebebus, pateksiu ir gausiu bilietą laisvai. Deja, padėtis nepagerėjo.

Tik nepatarinėkit bilietų pirkti iš anksto, nes iš anksto nežinai, kuriuo laiku važiuosi. Paskutinį kartą važiavau gegužės 1 d., tai labai vėlavau, nes negavęs bilietų į traukinį, porą valandų negalėjau jų gauti ir į autobusą.

***

Įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovė Justina Molytė paaiškino, kad taip nutinka dėl itin didelio maršruto populiarumo.

„Maršrutas Vilnius-Klaipėda-Vilnius yra vienas populiariausių. Patys populiariausi laikai darbo dienomis ryte yra iš Vilniaus 6:50 val. ir iš Klaipėdos 6:40 val. Savaitgalio dienomis populiariausi laikai iš Vilniaus 17:40 val. ir iš Klaipėdos 10:30 val. Šie traukinių reisai būna visiškai užpildyti. Kitų reisų užimtumo vidurkis maršrute Vilnius-Klaipėda-Vilnius yra 90 proc.

Vilnius-Klaipėda-Vilnius maršrute važiuoja 2016 m. pagamintas 730ML modelio traukinys. Šio traukinio konstrukcijos yra vientisos, todėl papildomi vagonai nesikabina. Jungiasi pačios traukinių konstrukcijos ir, esant galimybei, jos yra dvigubinamos.

Kelionę šiuo maršrutu patariame planuotis iš anksto. Žinant kelionės dieną galima pasiskambinti ir pasiteirauti dėl bilietų situacijos keleivių informavimo telefonu +370 700 55111 arba teirautis el.paštu informacija@litrail.lt. Taip pat rekomenduojame pasirūpinti bilietais iš anksto, perkant juos internetu www.traukiniobilietas.lt.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.