Išvydusi sceną autobuse negalėjo tylėti: tėvai, auginate teroristus

Nežinau net, kur rašyti... Aš suprantu, kad 87 autobusas, ypač Riešės gyventojams, yra pagrindinė transporto priemonė. Bet jeigu vaikai, važiuojantys juo, neturi nė menkiausio suvokimo, kad savo elgesiu kelia pavojų, galbūt būtų laikas sugalvoti, kaip kitaip keliauti į mokyklą. Arba mieli tėveliai galėtų išugdyti vaikams atsakomybės ir adekvatumo pojūtį.

Negalima nesikišti – gal kitąkart jie ką nuskriaus rimčiau?<br> 123rf nuotr.
Negalima nesikišti – gal kitąkart jie ką nuskriaus rimčiau?<br> 123rf nuotr.
Berniukai autobuse terorizavo mamą su vaiku.<br>D.Umbraso nuotr.
Berniukai autobuse terorizavo mamą su vaiku.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

A.

Nov 26, 2019, 9:48 AM

Tai, žinoma, ne mano reikalas, kaip jūs auginate savo vaikus. Bet man mažiausiai malonu yra važiuot autobusu, kuriame bet kuriuo metu galiu gauti smūgį kuprine.

Autobuse sėdėjo mama su vaiku. Moteris buvo vidutinio amžiaus, o vaikas – pradinukas. Visą 20 min. kelionę du vaikai (gal pradinuko klasės draugai) be perstojo terorizavo tą moterį su vaiku. Daužė kuprine, svaidėsi kumsčiais ir sakė įvairius įžeidžiančius žodžius.

Dabar tikriausiai sakysit: „Taigi ne tau trenkė, ko kišiesi?“ O kišuos dėl savo ir kitų keleivių gerovės. Neturiu jokio noro kitą kartą pati eiti į mokyklą su mėlyne.

Deja, jų nesustabdė nei žodžiai nei veiksmai. Kadangi abi pusės kalbėjo rusų kalba, negaliu tiksliai įvardinti, bet vaikai buvo labiau nusitaikę į moters vaiką ir jį pravardžiavo mums jau gerai žinomais necenzūriniais žodžiais. Viskas prasidėjo nuo to, kad vaikai iš berniuko bandė atimti kuprinę ir mama greitai ją paslėpė priglausdama prie savęs ir slėpdama po savo rankine.

Kiek supratau iš motinos elgesio, ši pasakė berniukui nereaguoti ir tiesiog žiūrėti pro langą. Iš abiejų reakcijos buvo galima suprasti, kad tai – ne pirmas kartas.

Motina stengėsi nereaguoti į vaikų žodžius, bet sureaguodavo, kuomet vienas iš vaikų trenkdavo kuprine arba bandydavo iš jos vaiko atimti kepurę. Kartais šūkteldavo vieno iš skriaudėjų vardą, pridėdama, kad viską pasakys jo mamai, kas man leido suprasti, jog abi pusės yra pažįstamos.

Situacija baigėsi tuo, kad motina su vaiku, tarsi bandydama pabėgti ar atkreipti vairuotojo dėmesį, pasitraukė prie vairuotojo langelio į patį priekį ir kelias stoteles tiesiog stovėjo. Vaikai tuo metu dar bandė lįsti, bet šiek tiek nedrąsiai, tarsi bijodami, jog bus išlaipinti. Galiausiai visi išlipo stotelėje ir kas toliau vyko – nežinau...

Todėl, mieli tėveliai ir gyventojai, prašau atkreipkite dėmesį į savo vaikų elgesį. Tai, kas jums atrodo normalu ar „tik išdaigos“, iš tikrųjų gali kelti labai daug pavojaus Gal kitą kartą ir peilį ar lazdą pasiims.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.