Įspėjo perkančius dezinfekcinį skystį: galite įsigyti katę maiše

„Noriu įspėti žmones, kad nebūtų tokie patiklūs ir būtų atidesni“, – rašo portalo lrytas.lt skaitytoja Evelina. Vaistinėje įsigijusi, kaip buvo patikinta, dezinfekcinio skysčio, ji pasijuto ir nusivylusi, ir apgauta. 

Nulupus lietuvišką etiketę nustebau, jog nugrandyta būtent ta etiketės dalis, kurioje pažymėta alkoholio dalis<br>Skaitytojos nuotr.
Nulupus lietuvišką etiketę nustebau, jog nugrandyta būtent ta etiketės dalis, kurioje pažymėta alkoholio dalis<br>Skaitytojos nuotr.
30 ml valomosios rankų želės kainavo 1,73 euro. <br>Skaitytojos nuotr.
30 ml valomosios rankų želės kainavo 1,73 euro. <br>Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 18, 2020, 8:50 PM

„Kai kurie žmonės bando pasinaudoti šiandien susiklosčiusia situacija dėl koronaviruso ir siekia pasipelnyti iš tų, kurie tiesiog nori apsisaugoti ir apsaugoti savo artimuosius bent jau dezinfekuodami rankas“, – rašo Evelina. 

Šiandien ji užsuko į vaistinę norėdama nusipirkti rankų dezinfekavimo priemonių. 

„Net nekalbėsiu apie tai, kad rankų dezinfekavimo skystis, kaip vienas pirkėjas sakė, kaip degaus skysčio buteliukas, be dozatorių ar kitų patogiam naudojimui skirtų priemonių, kainavo 9,68 euro (500 ml). Sveikinu, kažkas susikrausit pelno. 

Taip pat įsigijau mažesnius gelinius rankų valiklius po 30 ml patogesniam naudojimui. 

Prieš pirkdama vaistininkės pasiteiravau, ar jie tinka dezinfekcijai ir ar juose yra reikiama alkoholio dalis. Ji truputį padvejojusi atsakė, kad yra, skystis tinka dezinfekcijai. Įsigijau 4 tokius buteliukus – 30 ml kainavo 1,73 euro. 

Grįžusi namo norėjau paskaityti priemonės sudėtį. Kaip ir privaloma, buvo priklijuotas lipdukas lietuvių kalba, o po juo – originali etiketė. 

Nulupus lietuvišką lipduką nustebau, jog būtent ta etiketės vieta, kurioje pažymėta alkoholio dalis, yra nugrandyta. Pagalvojau – gal netyčia. 

Tuomet patikrinau ir kitus buteliukus. Pasirodo, tas pats padaryta ir su kitais buteliukais, Nemanau, kad tai atsitiktinumas“, – įsitikinusi Evelina.

Ji atsiuntė nuotrauką, kurioje nufotograduoti trys buteliukai – vieną jau buvo davusi vyrui. 

„Būkite atidesni, pasirodo, negali tikėti netgi tuo, ką sako vaistinės darbuotojai“, – pridūrė moteris.

Ji kreipėsi telefonu, nurodytu ant buteliukų pakuotės. Pasak Evelinos, atsiliepęs vyras į klausimą, kokia produkto sudėtis ir kokia alkoholio dalis jame yra, atsakė nežinąs, bet alkoholio „turėtų būti“. 

„Manau, žmogus, platinantis produktą, turėtų žinoti tokį elementarų dalyką, tuo labiau, kad tai taip aktualu šiomis dienomis. Gėda jums, kurie taip negražiai ir neatsakingai elgiatės, norite tik pasipelnyti iš save ir kitus bandančių apsaugoti samoningų žmonių“, – pasipiktino Evelina.

Platintojas: „Nežinau, kodėl taip yra“

Portalo lrytas.lt redakcijai susisiekus su priemonės platintoju Sigitu Račiūnu šis aiškino, kad moteris pati suklydusi ir nusipirkusi parfumerijos priemonę – valomąją rankų želę. 

„Niekur nėra parašyta, kad tai dezinfekuojamoji priemonė. Ir neprekiauju ja kaip dezinfekuojančia priemone. O moteris, matyt, turėjo kitų lūkesčių, ir dabar įsiaudrinusi ieško teisybės“, – komentavo S.Račiūnas.

Paklaustas, kodėl etiketėje nukrapštyta būtent ta vieta, kurioje pažymėta alkoholio dalis, platintojas atsakė: „Nežinau, kodėl taip yra. Žinote, klijuojant etiketes kartais reikia pašiaušti popierių, gal todėl...“  

Valomosios želės platintojas taip pat neatsakė į klausimą, kokią priemonės dalį sudaro alkoholis ir kada šios priemonės atsivežė į Lietuvą. 

„Prekiauju jau kurį laiką ir jau baigiu išparduoti“, – teatsakė S.Račiūnas.

JAV ligų kontrolės ir profilaktikos centras nurodo, kad mažiausia alkoholio koncentracija dezinfekcinėse priemonėse gali būti 60 proc. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.