Traukiniu į pajūrį išsiruošusios vilnietės laukė nemaloni staigmena

Savaitgaliui iš Vilniaus į Klaipėdą išsiruošusi Gintarė liko nemaloniai nustebinta – nors kelionės bilietai jai ir vaikui nepabrango, moteris daugiau susimokėjo už šunį.

Traukiniai – vienintelė tarpmiestinio viešojo transporto priemonė, kuria gali keliauti ir gyvūnai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Traukiniai – vienintelė tarpmiestinio viešojo transporto priemonė, kuria gali keliauti ir gyvūnai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Didesniems šunims, kurie netelpa krepšyje, rankinėje ir sėdi vagone, vaikštinėja po jį, reikia pirkti bilietą.<br> 123rf nuotr.
 Didesniems šunims, kurie netelpa krepšyje, rankinėje ir sėdi vagone, vaikštinėja po jį, reikia pirkti bilietą.<br> 123rf nuotr.
Kelionių saugumas išlieka sustiprintas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Kelionių saugumas išlieka sustiprintas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 21, 2020, 12:10 PM

„Pastarąjį kartą į Klaipėdą važiavome gruodį – tuomet bilietas šuniui kainavo 5,22 euro. O dabar – 8,70“, – pasakojo vilnietė.

Ne pirmą kartą traukiniu su augintiniu važiuojanti Gintarė vidutinio dydžio šunį visada pasiima ant kelių – taip ramiau.

„Kai šuo sėdi ant grindų, jį daug dažniau kalbina kiti keleiviai. Neatsiklausę kalbina, kartais net glosto, ir tai šiek tiek trikdo šunį. Ne tik vaikai, bet ir suaugusieji dažnai nepagalvoja, kad nereikėtų to daryti.

Dėl to augintinį visuomet vežu ant kelių. Kojos nutirpsta per 4 valandas, bet ramybė to verta. 

Bet 3,50 euro pabrangusi kelionė? Kažkokio didesnio komforto nepajutau“, – stebėjosi Gintarė.

Mažiems šunims bilieto nereikia

Kaip portalui lrytas.lt paaiškino „Lietuvos geležinkelių“ komunikacijos departamento atstovė Rūta Atroškaitė, šiek tiek pasikeitė gyvūnėlių vežimo traukiniais sąlygos. 

„Šiuo metu maži šunys, kurie antros ir trečios klasės vagonuose keliauja savo „namelyje“ (krepšyje, rankinėje ir pan.), važiuoja nemokamai. 

Didesniems šunims, kurie netelpa krepšyje, rankinėje ir sėdi vagone, vaikštinėja po jį, reikia pirkti bilietą. Bilieto kaina yra 50 proc. nuo atitinkamo maršruto traukinio bilieto kainos.

Anksčiau visų dydžių šunys nemokamai važiavo tik trečios klasės vagonuose; antros klasės vagonuose šeimininkai bilietus pirkdavo tiek mažiukams, tiek dideliems šunims. Bilieto kaina tuomet buvo 30 proc. nuo atitinkamo maršruto traukinio bilieto kainos.

Sąlygas pakeitėme, atsižvelgdami į tai, kad mažas šuniukas, telpantis krepšyje ir keliaujantis jame ant šeimininko kelių, tiek trečios, tiek antros klasės vagone neužima papildomos vietos ir nereikalauja didesnės priežiūros iš konduktorių-kontrolierių, kurie traukinyje palaiko švarą ir tvarką. 

Didesniems gyvūnėliams visgi tenka skirti daugiau dėmesio, stengiantis, kad visi keleiviai jaustųsi komfortiškai.

Svarbu pastebėti, kad šiuo metu esame vienintelė tarpmiestinio viešojo transporto priemonė, kuria gali keliauti ir gyvūnai. Tarpmiestiniais autobusais keliauti leidžiama vieninteliams gyvūnams – šunims-vedliams“, – rašoma bendrovės komentare.

Taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad kelionių saugumas išlieka sustiprintas: traukiniai ir pasibaigus karantinui valomi dezinfekcinėmis priemonėmis, konduktoriai-kontrolieriai dėvi asmens apsaugos priemones, keleiviai taip pat raginami dėvėti kaukes, o ilgesnių kelionių metu – reguliariai dezinfekuoti rankas (dezinfekcinio skysčio dozatoriai įrengti kiekviename traukinyje).

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.