Karantino sąlygų sąžiningai besilaikanti vilnietė: neturite teisės piktintis sausakimšais miestų parkais

Esame iš tų vilniečių, kurie karantino laikosi itin sąžiningai. Kartais pagalvojam, kad net per sąžiningai. Dirbame nuotoliniu būdu, visas prekes užsakome internetu. Net į maisto parduotuvę neiname.

 Belieka tiktai grūstis po iki skausmo pažįstamus parkus ir pažintinius takus.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Belieka tiktai grūstis po iki skausmo pažįstamus parkus ir pažintinius takus.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Belieka tiktai grūstis po iki skausmo pažįstamus parkus ir pažintinius takus.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Belieka tiktai grūstis po iki skausmo pažįstamus parkus ir pažintinius takus.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vilnietė

Jan 7, 2021, 7:43 PM

Produktai visiems dvylikai Kūčių patiekalų, naujametis šampanas ir net bengališkos ugnelės tvarkingai, be jokių stresų, be karštligiškų užsakymo laikų medžioklių, atkeliavo per „Barboros“ kurjerius – mat nepalikome užsakymų paskutinei dienai, planavomės visus pirkinius iš anksto.

Lygiai taip pat internetu dar lapkritį atkeliavo kalėdinės dovanos.

Nebuvo nė minties per šventes ar tarpušventyje pulti kalėdoti per po visą Lietuvą išsibarsčiusius gimines, nors per praėjusias kalėdines dienas apvažiavome visus. Šiemet nebūtume važiavę net jeigu nebūtų apribotas judėjimas tarp savivaldybių. Pasveikinom visus telefonu, o susitiksim jau tada, kada visas šitas košmaras baigsis.

Sakot, kaip nenučiuožia stogas šitaip užsidarius? Taigi. Kažkur ore išsisklaidė ir kaip aidas nutolo dar neseniai visu garsu skambėjusios psichologų ir psichiatrų rekomendacijos reguliariai pravėdinti galvą, nepamiršti pasivaikščioti gryname ore, gamtoje.

Taip mes ir darydavom. Kiekvieną savaitgalį vis kur nors išsiruošdavom. Atokesni pažintiniai takai, paupiai, piliakalniai. Žmonių praktiškai nesutinki, nebent iš toliau pamatai.

Važiuodavom toli iš Vilniaus, negailėdami degalų, neretai daugiau kaip šimtą kilometrų, kur nors, kur ne gyvenvietė ir nereikia kaukių, kur galima laisvai kvėpuoti ir dairytis per neužrasojusius akinius.

Kai prieš Kalėdas buvo paskelbta, kad ribojamas judėjimas tarp savivaldybių, šiek tiek nuliūdome. Ką gi, per šventes įkvėpti gryno oro ir galvos išvėdinti neteks. Bet čia tik savaitė, nieko tokio. Atsigriebsim paskui.

O paskui – še tau. Judėjimas tarp savivaldybių uždraudžiamas ir visą sausį. Malonėkit pasakyti, kur įkalintam Vilniaus mieste žmogui išeiti pasivaikščioti?

Taip, sakysite, Vilnius – gražus ir žalias miestas, vietų tikrai yra. Yra, bet ir gyventojų yra. Kiti po to pasipiktinimo purslais drabstosi, dalindamiesi nuotraukomis, kiek žmonių Vingio parke, kiek automobilių prie Belmonto ar Verkių.

Net neabejoju, kad dauguma jų vaikščiotų kur nors kitur, visai ne Vilniuje, kur tokia masė žmonių. Bet kur jiems dėtis, uždarytiems didmiestyje? Belieka tiktai grūstis po iki skausmo pažįstamus parkus ir pažintinius takus.

Aš būčiau labai už, kad būtų leidžiamas judėjimas bent jau tarp miesto ir rajono savivaldybės. Na gerai, neleiskit įvažiuoti čia negyvenantiems į miestus, nes po to visas rajonas į prekybos centrą sulįs. Bet miestiečius išleiskit iš geto galvų pravėdinti! Priešingu atveju neturite jokios teisės piktintis sausakimšais parkais.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.