Po trečiosios COVID-19 vakcinos dozės pensininkas tokios organizmo reakcijos nesitikėjo: „Linksmumas prasidėjo vakare“ specialistų komentarai

Į „Bendraukime“ kreipėsi 68-erių skaitytojas Stasys (redakcijai tikras vardas ir pavardė žinomi, – red. past.), likęs nustebintas organizmo reakcijos po trečiosios COVID-19 vakcinos.

 Šiaip jau esu pensininkas ir man naujieji metai būna dažniau negu seksas.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Šiaip jau esu pensininkas ir man naujieji metai būna dažniau negu seksas.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Stasys

Dec 16, 2021, 8:42 PM, atnaujinta Dec 16, 2021, 11:19 PM

Vyras prisipažino esantis pasimetęs, nes tokių atvejų nebuvo girdėjęs ir klausia, galbūt taip pat yra kam nutikę? Nustebo ir imunologai. Pasak jų, mokslinių duomenų apie minėtą vakcinos šalutinį poveikį nėra.

„Galbūt skamba ir komiškai, tačiau man šioje situacijoje nejuokinga. 

Neseniai pasiskiepijau trečiąja, stiprinančiąja vakcinos nuo koronaviruso doze. Kaip ir pirmuosius du kartus, rinkausi „Moderna“. Bet negalėjau nė įtarti, kokia organizmo reakcija šį kartą bus po to!

Turiu pažymėti, kad esu pensininkas, bet žvalus ir dar dirbantis, už poros metų man sueis septyniasdešimt.

Po pirmosios „Moderna“ dozės nepajutau jokio šalutinio poveikio. Po antrosios dozės šiek tiek pykino, bet iš esmės jaučiausi taip pat neblogai.

Nieko ypatingo nesitikėjau ir po trečiojo karto. Pasiskiepijau ryte, visą dieną kaip niekur nieko dirbau. Bet visas linksmumas prasidėjo vakare grįžus namo ir atsigulus miegoti.

Tą naktį po skiepo taip ir likau nesumerkęs akių. Mat visą naktį nuo vakaro iki ryto patyriau tokią erekciją, kokios nesu patyręs gyvenime. Net pačiais geriausiais laikais ji galėdavo trukti valandą, pusvalandį, ir po to praeidavo. Bet šį kartą truko kiaurą naktį.

Gyvenu vienas, nebuvo, kur dėtis. Šiaip jau esu pensininkas ir man Naujieji metai būna dažniau negu seksas. Bet jeigu būčiau turėjęs kompaniją, tikrai būčiau nepraleidęs progos.

Esu apstulbęs, ar vakcina gali suveikti stipriau nei „Viagra“?

Man įdomu, ar ir daugiau vyrų yra patyrusių panašų skiepų poveikį?

Užsienio spauda aprašo kelis panašius atvejus po Covid-19 ligos, kai persirgus vyrus ištiko ilgalaikė erekcija. Bet tie atvejai įvardinami kaip tromboembolinės komplikacijos. Esu susirūpinęs, galbūt tai galėjo nutikti ir man po Covid-19 vakcinos?“, - rašė susirūpinęs Stasys.

***

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie SAM atstovė spaudai Aistė Tautvydienė patikino, kad mokslinių duomenų apie minėtą vakcinos šalutinį poveikį nėra. Tai galėjo būti sutapimas.

„Duomenų apie tai, kad Covid-19 vakcinos darytų poveikį vyrų lytinei funkcija, nėra. Nė viena iš šiuo metu rinkoje esančių Covid-19 vakcinų nesukelia farmakologinio poveikio, dėl kurio galėtų pakisti erekcija.

Ilgalaikė erekcija, kuri gali būti skausminga, yra nedažnai pasitaikanti būklė, vadinama priapizmu. Šio sutrikimo simptomai gali skirtis priklausomai nuo jį sukėlusios priežasties. Tikėtina, kad šios sutrikimo pasireiškimas neilgai trukus po vakcinacijos yra atsitiktinis sutapimas. Kartojantis ilgalaikės erekcijos epizodams, reiktų kreiptis į gydytoją“, – komentavo Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos prie SAM atstovė.

***

Imunologas, biomedicinos mokslų daktaras Marius Strioga taip pat įsitikinęs, kad vakcinacija ir erekcija šiuo atveju nėra susiję.

„Galbūt čia pokštas? Jei ne, tuomet verta susirūpinti. Jei erekcija žmogui nepertraukiamai trunka tris-keturias valandas, tuomet reikia būtinai važiuoti į ligoninę. Nes tokia būsena jau vadinama priapizmu ir gali baigtis gangrena. Su vakcinacija tai nėra susiję.

Jei iš tiesų taip nutinka, būtina pasikonsultuoti su urologu ir atlikti visus tyrimus, varpą maitinančių kraujagyslių echoskopiją.

Erekcijos metu, į varpą kraujas suteka per arteriją, o nuteka per veną. Tad jei įvyktų varpos venų trombozė, kraujas neturėtų kur išsilieti. Taip galėtų nutikti, jei vyrui vis dar vyksta savaiminės erekcijos“, – komentavo imunologas M. Strioga.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.