Valdžiai turi klausimą: kodėl tėvams į arenas galima eiti, o į darželio žiburėlius ne?

Rašau čia dėl to, kad negaliu susitaikyti su tokia nelygybe mūsų šalyje. Kartais jaučiuosi tarsi George'o Orwello knygoje – visi lygūs, bet vieni lygesni už kitus. Vieniems negalima, kitiems viskas leidžiama.

Egidijus Dragūnas.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Egidijus Dragūnas.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Nebesupranta tokios tvarkos: kalėdinis žiburėlis darželyje pavojingesnis už tūkstantinius koncertus arenose? <br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Nebesupranta tokios tvarkos: kalėdinis žiburėlis darželyje pavojingesnis už tūkstantinius koncertus arenose? <br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Mama

Dec 28, 2021, 10:24 AM, atnaujinta Dec 28, 2021, 4:24 PM

Rašau dėl draudimo tėvams lankyti vaikų kalėdinius žiburėlius. Kodėl gimdytojams draudžiama dalyvauti savo atžalų šventėse, o štai lankytis spektakliuose, koncertuose, krepšinio varžybose, kur susirenka arenos, viskas gerai?

Galime juk ir mes ateiti į kalėdinę šventę su galimybių pasais, netgi papildomais COVID-19 testais galų gale. Asmeniškai man mano vaiko vaidinimas mokykloje yra kur kas įdomesnis ir svarbesnis nei baletas Nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Juk į spektaklius, krepšinio varžybas, koncertus, susirenka šimtai, tūkstančiai žiūrovų. Ką jau kalbėti apie Seimą, kur 141 politikas iki šiol drąsiai vaikščiojo be galimybių paso, tad nežinai, kiek iš jų yra pasiskiepijusių ir nekeliančių grėsmės užkrėsti kitų.

O štai į darželio vaidinimą susirinktų gal netgi visi 30 (jei kiekvieną vaiką lydėtų du vakcinuoti tėvai) + auklėtojos su Kalėdų seneliu? Aišku, tai jau visiška grėsmė COVID-19 židiniui, taip?..

Tokius draudimus priiminėjantys žmonės turbūt patys neturi vaikų ir nesupranta, kaip skaudu nematyti savo mažųjų svarbiausių gyvenimo akimirkų.

Kodėl tėvams į arenas galima su vaikais eiti, o į darželio žiburėlius ne?

***

Sveikatos apsaugos ministerijos pateiktame komentare rašoma, kad griežti saugos reikalavimai švietimo organizavimui yra nustatyti siekiant užkirsti kelią koronaviruso infekcijos plitimui švietimo įstaigose ir išsaugoti kontaktinio ugdymo, kuris labiausiai atitinka vaikų interesus, galimybę. Reikalavimai yra nustatyti šiais teisės aktais:

2020 m. lapkričio 6 d. operacijų vadovo sprendimas Nr. V-2543 „Dėl ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo organizavimo būtinų sąlygų“; 2021 m. birželio 30 d. operacijų vadovo sprendimas Nr. V-1552 „Dėl pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo organizavimo būtinų sąlygų“.

„Šie sprendimai riboja pašalinių asmenų pateikimą į švietimo įstaigas ugdymo proceso metu. Tais atvejais, kai organizuojami žmonių susibūrimai viešoje vietoje iš anksto nustatytu laiku, nesusiję su ugdymo procesu, taikomi 2021 m. balandžio 16 d. operacijų vadovo sprendimu Nr. V-854 „Dėl renginių organizavimo būtinų sąlygų“ nustatyti reikalavimai renginių organizavimui.

Tačiau pabrėžtina, kad atsižvelgiant į blogėjančią epidemiologinę situaciją, atsiradusią ir sparčiai pasaulyje plintančią koronaviruso Omikron atmainą, gyventojai yra raginami vengti masinio žmonių susibūrimo vietų tiek uždarose, tiek atvirose erdvėse, atsisakyti nebūtinų šventinių renginių darbovietėse, ugdymo įstaigose, savivaldybių teritorijose bei asmeninių švenčių“, – teigiama Sveikatos apsaugos ministerijos komentare.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.