Utenoje smalsuolių akis traukia neįprastas kūrinys: „Šių dienų kontekste tai – labai stiprus darbas“

Utenos meno mokyklos kieme eksponuojama skulptoriaus Giedriaus Mazūro sukurta instaliacija „Blue Yellow“.

 Autoriaus nuotr.
 Autoriaus nuotr.
 Autoriaus nuotr.
 Autoriaus nuotr.
 Autoriaus nuotr.
 Autoriaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-03-17 16:40

Instaliacija sukurta kaleidoskopo principu. Ant metalo konstrukcijos, senuose surūdijusiuose bidonuose sumontuoti veidrodžiai, kuriuose tarsi taikinyje atsispindi iš spalvotų stikliukų supiltos besikeičiančios Ukrainos vėliavos spalvos.

Šiuo kūriniu autorius skatina prisidėti prie paramos Ukrainai. Šiuo metu skulptūra džiaugiasi meno mokyklos mokiniai, miestiečiai bei miesto svečiai.

„Prieš išleisdamas kūrinius į pasaulį, dažnai paklausiu savo bičiulių nuomonės, tai tokia grupė protingų, ir mano mylimų žmonių, kurie man labai padeda. Ir šį kartą paklausiau jų nuomonės, nes pačiam ant popieriaus suguldyti savo mintį šį kartą nėra taip paprasta“, – prisipažino skulptorius.

„Šis kaip pirštu į akį! Kaip jį pavadinsi?“, „Tai Dievo akis“, „Ar čia militaristinis ar futuristinis menas?“, „Jis primena steampunk“, „Šių dienų kontekste tai – labai stiprus darbas, sukeliantis daug minčių“, – naujausią menininko kūrinį komentavo jo aplinkos žmonės.

„Blue Yelow“ eksponuojamas Utenos meno mokykloje, todėl pamatyti meno kūrinį kviečiami visi.

„Tai instaliacija, sukurta taleidoskopo principu. Senuose surūdijusiuose bidonuose sumontuoti veidrodžiai, kuriuose tarsi taikinyje atsispindi besikeičiančios Ukrainos vėliavos spalvos.

Senų, surūdijusių bidonų yra daug, nemėgsta jie dinamiškų ir spalvingų, siekiančių laisvės, jie šliaužia ir bando užkrėsti korozija. Būkim teisingi. Dumblas nusėda“, – sakė G. Mazūras, meno mokyklos skulptūros mokytojas, netoli Utenos, Antalgės kaime savo sodyboje įkūręs skulptūrų parką.

Autorius taip pat dėkojo Lietuvos kultūros tarybai bei privatiems mecenatams už pagalbą įgyvendinant idėją. Menininkas taip pat ragino padėti Ukrainai kovoti bei paaukoti organizacijai „Blue/Yellow“.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.