Rokiškėnas negali patikėti, kas nutiko su gandrų lizdu – tokį poelgį vadina vandalizmu

„Bendraukime“ pasiekė laiškas, kuriame rokiškėnas Artūras pasipiktino, jog „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) darbuotojai išardė gandrų lizdą. Vyras mano, kad tai buvo padaryta beprasmė žala gamtai ir tokį poelgį vadina vandalizmu. 

 Skaitytojo nuotr.
 Skaitytojo nuotr.
 Skaitytojo nuotr.
 Skaitytojo nuotr.
 Skaitytojo nuotr.
 Skaitytojo nuotr.
 Skaitytojo nuotr.
 Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Artūras

May 29, 2022, 11:40 AM

„ESO darbuotojai Rokiškio mieste tikslingai bei planingai, iš anksto pranešę apie elektros išjungimą, išardė perinčių gandrų lizdą, sunaikino kiaušinius, nors tam nebuvo jokios būtinybės.

Ant tos pačios elektros linijos greta stovinčios atramos paliko tuščią gandrų lizdą. Apie vandalizmą pranešta gamtos apsaugai“, - rašė rokiškėnas.

***

„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) Ryšių su visuomene projektų vadovas Paulius Kalmantas pabrėžė, kad bendrovė visada stengiasi suderinti tinklo patikimumą su paukščių gerove, kasmet prisideda prie saugesnės aplinkos gandrams – ant atramų tvirtinami specialūs metaliniai stovai, ant kurių paukščiai vėliau vėl suka savo lizdus. Tokios lizdavietės yra daug saugesnės ne tik aplinkiniams, bet ir patiems paukščiams. Kasmet saugiai iškeliami šimtai lizdų.

„Tačiau svarbu atkreipti dėmesį, kad pagal elektros oro linijų eksploatacijos reikalavimus, ant elektros oro linijų atramų negali būti jokių pašalinių daiktų. Pasitaiko atvejų, kai nuo elektros iškrovos ant atramų sukrauti gandralizdžiai suliepsnoja.

Prilietę elektros laidus gandrai neretai yra traumuojami elektros srovės, dėl krentančių lizdų kyla grėsmė ir žmonėms, o nutrūkus elektros tiekimui nukenčia elektros vartotojai.

ESO turi Aplinkos apsaugos agentūros leidimą tvarkyti ir ardyti lizdus (įskaitant lizdų ar jų liekanų pašalinimą nuo elektros oro linijų atramų) siekiant užtikrinti žmonių sveikatą ir saugą atliekant neplaninių avarinių elektros oro linijų gedimų šalinimo darbus“, – teigiama ESO komentare.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.