Poliklinikoje nugirdus pacientų pokalbį moteris liko be žado – pabėgo net nesusimokėjusi

Vakar per žinias išgirdau, kad pas mus vėl auga užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičiai. Daug čia pas mus skeptikų, bet dar daugiau kvailių, aš jums pasakysiu. Žmonės nebesisaugoja ir nesaugo vieni kitų ne tik parduotuvėse, bet ir poliklinikose! Ir aš puikiai žinau, kodėl tie sergamumo rodikliai kyla.

 Poliklinika.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Poliklinika.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Janina

2022-07-14 17:47

Jokios tvarkos! Neseniai lankiausi vienoje poliklinikoje (nenoriu minėti miesto, kad neturėčiau po to problemų ateityje, nes dar juk reikės su vaikais lankytis ten) ir likau šokiruota tokio abejingo požiūrio!

Tai štai, lankiausi su vaikais poliklinikoje – planiniai reikalai. Darėm mokamus kraujo tyrimus. Bet šiaip esam sveiki. Tik klausimas, kiek ilgai. Nes poliklinikoje VISI vaikšto be kaukių.

Ir su akivaizdžiais simptomais. Sloguoja, kosėja, akim pavandenijusiom ir tėvai, ir vaikai. Man taip nejauku pasidarė. Priėjome prie kasos susimokėti, o ten šalia šeimyna stovi, klausia, kur čia COVID-19 testą pasidaryti, nes įtaria sergantys...

Aš po tokių žodžių visai žado netekau! Nebesulaukiau savo eilės susimokėti. Pasiėmiau vaikus ir dingau iš ten! Kas per tvarka mūsų poliklinikose? Kodėl ir sveiki, ir ligoti mina tuos pačius koridorius, stovi tose pačiose eilėse, sėdi laukiamajame ant tų pačių suoliukų?

Taigi ateina ir su visiškais naujagimiais į polikliniką. O kas, jei užsikrėtėm ir mes dabar? Kodėl poliklinikose kaukės neprivalomos? Kodėl nėra „žaliųjų koridorių“, kai tam tikromis valandomis priimami sveiki pacientai, pavyzdžiui, daryti planinius skiepus, atlikti kraujo tyrimus ar panašiai.

Kodėl visi turi maltis vienoje vietoje – ir sveiki, ir sergantys? Kodėl su vaiku nuėjus pas, pavyzdžiui, alergijos tyrimo pasidaryti, gali grįžti su kovidu ar kitu baisiu virusu? Kodėl pas mus tokia siaubinga sveikatos sistema?

P.S. Už mūsų tyrimus grįžęs susimokėjo vyras, tuo metu laukęs mūsų automobilyje. Atėjo su kauke. Jums irgi rekomenduoju į poliklinikas pradėti vaikščioti su kaukėmis! 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.