Po akibrokšto dėl M. Drobiazko ir P. Vanago šou Sočyje nerimą kelia dar vienas dalykas

Kai vieni garsiausi kūrėjai bėga iš Rusijos ir svetur netgi gėdijasi vesti pasirodymus rusų kalba, mūsų bene garsiausia visų laikų čiuožėjų ant ledo pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas nusprendžia surengti pasirodymą Sočyje, „Gulbių ežero“ programoje.

Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko.<br>R.Neverbicko nuotr.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko.<br>R.Neverbicko nuotr.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko.<br>R.Neverbicko nuotr.
Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Jurga

2022-08-08 20:23, atnaujinta 2022-08-09 18:29

Pradžioje pamaniau, kad gal čia „fake news“, propagandinis triukas, kažkas tiesiog dezinformuoja. Nes sportininkai su žiniasklaida nesidalino jokiais komentarais.

Bet kai M. Drobiazko socialiniame tinkle prabilo rusų poeto žodžiais, kad pirmiausia reikia teisti patiems save, o tik po to teisti savo priešą, viskas pasidarė aiškiau....

Ir dabartinė situacija tikrai nėra ta, kai nereikia maišyti sporto ar kultūros su politika. Karo tema pasisakė ir agresiją Ukrainoje vykdančioje šalyje pasmerkė daug Lietuvos ir pasaulio sportininkų.

Iš Rusijos pasitraukė daug savo srities profesionalų, nenorėjusių dirbti žmonėms, kurių rankos suteptos vaikų ir kūdikių, nekaltų moterų, senelių krauju.

Nors pirmas pasirodymas Sočyje anonsuojamas jau rugpjūčio 9 d., bet niekur nerandu ir Povilo Vanago komentaro. Kokia jo nuomonė apie tai? 

Gal galėtų čiuožėjai ir savais žodžiais ką nors pasakyti viešai, paaiškinti žmonėms, savo gerbėjams, tokiems, kaip aš, kurių akyse dabartinė situacija atrodo labai labai gėdingai. 

Taip pat, kaip ir P. Vanago, pasigedau dar vieno dalyko. 

Nelabai suprantu, kodėl iki šiol tyli Lietuvos čiuožimo federacija ir nepateikia viešo komentaro. Viešų pasisakymų apie anonsuojamą garsios čiuožėjų poros pasirodymą Rusijoje nesulaukia jau kelias dienas.

O gal tyla irgi yra atsakymas?.. Sutikite, kad tokia federacijos pozicija kelia ne mažesnį nerimą, nei sportininkų akibrokštas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.