Pajūrio verslininkai pribloškė: „Tokie metodai priminė sukčių darbą“

Nesuprantu aš tos mūsų psichozės su lietuvišku pajūriu. Nesilankiau ten gal 10 metų, tai nežinau, kaip ten pajūrio verslininkai derina verslą šiuo metu.

Nuoma pajūryje.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Nuoma pajūryje.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignė

Aug 21, 2022, 7:07 PM

Per ilgąjį Žolinės savaitgalį panorom nuvažiuoti iki Palangos ar Klaipėdos. Na, kažkur arčiau jūros. Skambinau visą dieną – niekur vietų neturi. Okei, čia buvo staigmena – tokio mūsų kurorto populiarumo tikrai nesitikėjau. Bet nepasidaviau, nes pagavo azartas.

Vis tiek rasiu, maniau. Ir tikrai – vienu numeriu atsiliepusi moteris greitakalbe patikino, kad dar turi. Tik perspėjo, kad nėra didelių patogumų.

Už tam tikrą mokestį įsileis į kambarį jų namuose... Virtuve, tualetu teks dalintis su šeimininkais. Patalynę irgi savo rekomenduoja pasiimti.

Nelabai tokios sąlygos gundo... Dar tikslinuosi, kurioje vietoje čia?

„Netoli jūra. Atvažiuosit, tiksliai pasakysim“, – neišsiduoda.

Ir kaina kokia, bandau pasitikslinti?

„100 eurų už naktį. Ilgajam savaitgaliui 300. Imat?“ – greitakalbe, vos ne uždususi, informaciją bėrė moteris.

„Hm... nežinau... Pas jus kainos kaip viešbutyje...“ – numykiau.

„Tai pas mus ir yra mažas viešbutukas. Viešbutuko tipo kambariai. Tai kaip, imat? Sumą visą reikia pervesti, žinokit. Šiaip nerezervuojam, nes jei neatvažiuosit, liksim be nieko, suprantat?“ – vėl beria žodžius moteris.

Toks keistas spaudimas, kaip kokių sukčių reketuojama pasijutau. Visą sumą... Net kambario normaliai nemačius, nes skelbimas buvo be nuotraukų.

„Mes dar pasvarstysim, juk net nežinom, ką nuomojam už tokius pinigus“, – pasakiau.

„Visi patenkinti, viskas čia gerai. Galim atsiųsti pora nuotraukų. Jūra netoli, mes patys ramūs. Greitai apsispręskit, nes daug norinčių, visi skambina, tai mes nelauksim. Arba dabar pervedat pinigus, arba mes kitiem atiduodam“, – spaudė mane pajūrio verslininkė.

„Tai gal ačiū, perleiskit kitiem“, – padėkojau.

Kažkokia negera nuojauta kuždėjo. Pabijojau taip nežinomiems žmonėms atiduoti visus pinigus. Nežinia, ar apskritai mes spynos nepabučiuosim nuvažiavę prie jūros...

Juk skelbimą be jokių nuotraukų ir adreso gali įkelti bet kas. Ir pinigus taip bet kam galima pervesti. Po to nieko niekam neįrodysi... O gal kam taip jau ir nutiko?

Nustebino mane toks verslininkų prašymas. Tokie metodai priminė sukčių darbą... Už kambarį pas bobutę prašomi tokie pinigai – ir visa suma iškart. Nežinau, ar šiais laikais tai jau normalu? 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.