Į vaikų gimtadienį atvykusi emigrantė apstulbo: „Net Anglijoje retas tai gali sau leisti“

Kai dabar viskas brangsta, visi taupyti pradeda, noriu su jumis padiskutuoti apie dovanas gimtadienių ar kitokių švenčių proga. Tiksliau, apie šventei ir dovanoms skirtą biudžetą.

 Vaikų gimtadienis.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Vaikų gimtadienis.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sonata

Oct 2, 2022, 10:05 PM

Gyvenam Anglijoje. Buvom sugrįžę į Lietuvą atostogauti. Tuo metu kaip tik kauniečiai draugai pakvietė į savo dukros gimtadienį.

Viskas vyko ne kokiame ten vaikų kambaryje, o sodyboje. Svečius linksmino didžėjus, animatoriai, vaišės, fotosesija ir tt. Pasijutom kaip vestuvėse.

Stebint tokią visai nevaikišką šventę man iškilo klausimas, ar tikrai reikia tokių puotų 3–6 metų vaikams? Kiek viskas kainavo?

Pas mus net Anglijoje retas gali sau leisti tokias šventes – daug kas savo namuose vaišių stalą paruošia, dekoracijų kokių spalvingesnių nusiperka ir viskas.

O kokios dosnios lietuvių dovanos!!! Kiek matėm, tai daugiausia vokeliai. Draugų paklausinėjom, kiek kas deda. Sakė tiesą ar melavo, nepatikrinsi. Bet įgarsintos sumos įspūdingos. Esą dėjo ir 50, ir 100 eurų... Mums buvo gėda, nes įdėjom tik 20... Ir tikrai ne todėl, kad negalim sau to leisti.

Bet pas mus Anglijoje, žinokit, net į vestuves dovanų daugiau 20 svarų vokelyje neneša.

Į vaikų gimtadienius dažniausiai perkam dovanas po 5-10 svarų. Jei labai artimas draugas, tada gal šiek tiek brangesnę. Na bet ne šimtais!

Suprantu, tokios įspūdingos šventės turi atsipirkti, tai ir turi kišenę pakratyti... 

Su vyru nusistebėjom, kad reikia gal grįžti į Lietuvą, nes čia visi gerai gyvena, jei vaikų šventes tokias gali sau leisti tiek iškelti, tiek į jas eiti. Bet rimtai, o tai ką daryti, jei vaikų gimtadienių būna ne vienas ir ne du per mėnesį? Iš kur tokie pinigai?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.