Prekybos centro aikštelėje suglumino ne tik vairuotojos elgesys: „Apgailėtina“

Norėjau papasakoti nutikimą. Prieš kelias dienas su vaikais lankėmės viename sostinės prekybos centre. Apsipirkome, smagiai papramogavome ir ruošėmės važiuoti namo. Bet išvažiavimą pastojo prekybos centro kelio užtvaras ir prieš jį išsirikiavęs mašinų kamštis.

 Prekybos centro aikštelė.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Prekybos centro aikštelė.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Prekybos centro aikštelė.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Prekybos centro aikštelė.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Justė

Nov 30, 2022, 9:35 PM, atnaujinta Dec 1, 2022, 4:42 PM

Priekyje stovėjo automobilis, kuriam vis nepavyko išvažiuoti. Užtvaras neatsidarė. Automobilis malėsi pirmyn-atgal. Toks vairuotojo elgesys suglumino. Kas čia vyksta? Gal kažkam negera?

Tačiau įsižiūrėjus geriau pasidarė aišku – automobilio vairuotojas nežinia kiek laiko bandė atrasti padėtį, kad numerius užfiksuotų kamera ir užtvaras atsivertų.

Kamera nieko nefiksavo, užtvaras prie išvažiavimo nepasikėlė. Nors įvažiuojant į aikštelę šalia esantis užtvaras visus automobilius priėmė svetingai. Tai leido suprasti, kad bėda turbūt ne dėl užtvaro.

Iš automobilio kaip kulka išskrido vairuotoja su telefonu rankose. Kažkam skambino, kažką aiškinosi. Vairuotoja jauna, atrodo, kad nepatyrusi. Galbūt netgi studentė, atvykusi iš miesto, kuriame nėra mokamų automobilių aikštelių. Nes, panašu, kad ji tiesiog nemokėjo ja naudotis. O ir pašnekovas telefonu pagelbėti negalėjo.

Puolė ji prie bankomato apmokėti už stovėjimą. Turbūt nepavyko, nes įsėdus į automobilį jokio postūmio į priekį nebuvo. Už pasimetusios vairuotojos rikiavosi vienas automobilis po kito. Susidarė turbūt kokių dvidešimties išvažiuoti susigrūdusių automobilių eilė. Kažkas „pypsino“, kažkas pro langą rėkė ir švilpė.

Net pagailo vairuotojos. Pasimetusi mergina dar kurį laiką blaškėsi po aikštelę, kol galiausiai šiaip ne taip apsisuko ir pasitraukė į šalį leisdama kitiems vairuotojams pravažiuoti.

Neslėpsiu, buvo užviręs kraujas. Kai skubi namo, pačios automobilyje rėkia vaikai, tai tokia situacija, kai tenka laukti kamštyje dar keletą minučių, išmuša iš vėžių.

Bet dar labiau iš vėžių išmušė ir suglumino mūsų vairuotojų abejingumas. Nė vienas iš bemaž 20 automobilių vairuotojų neišlipo padėti, paklaust. Vieni rėkė, kiti juokėsi, treti tyliai burnojo. Bet nė vienas neskubėjo padėti vargšei merginai.

Aš pati vienų vaikų automobilyje nenorėjau palikti, nes mus skyrė ilga vilkstinė automobilių. Tačiau juk ne visi aikštelėje įstrigę vairuotojai buvo su rėkiančiais alkanais mažamečiais. Ir būtų bent vienas išlipęs, padėjęs susimokėti, visi būtų išvažiavę namo laimingi. Bet ne, geriau sėdėti, burnoti ir grūmoti kažką pro langą, juoktis, bet tik ne padėti. Apgailėtina.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?