Panevėžiečiai papasakojo, kaip ruošiasi Kalėdoms: siekia sutilpti ir 200 eurų biudžetą

Šv. Kalėdos – tai stebuklų metas. Kone kiekviena šeima Lietuvoje nori šiam stebuklų metui pasiruošti tinkamai. Vieni savo namuose puošia eglutę, kiti – kūrybingai dekoruoja savo namus. Panevėžiečiai taip pat laikosi šios tradicijos.

Kalėdos,kalėdinis stalas,patiekalai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kalėdos,kalėdinis stalas,patiekalai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Kalėdiniai papuošimai.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Kalėdiniai papuošimai.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Modestas Pariauka, jp.lt

Dec 7, 2022, 3:54 PM, atnaujinta Dec 7, 2022, 4:21 PM

Naujienų portalo JP kalbinti panevėžiečiai pasidalino nuomonėmis, kada visgi pradeda puošti savo namus, ar puošimui naudoja senus žaisliukus, ar visgi perka naujus.

Miestiečiai atviravo, jog nesistengia naudoti tų pačių žaisliukų, namus puošia dažniausia likus savaitei iki šventų Kalėdų, tačiau kiti teigė, kad kone kiekvienais metais puošia jau turimais žaislais, kitomis priemonėmis.

Panevėžietė Svetlana:

Namus su šeima tradiciškai pradedame puošti iki pagrindinių švenčių likus savaitei. Stengiamės puošti jau turimais žaisliukais, girliandomis, tačiau kartais atsiranda noras šiek tiek atsinaujinti, todėl perkame naujus žaisliukus ar kitas puošybos priemones.

Tiek maistui, tiek dekoracijoms, tiek gėrimams ir dovanoms kasmet išleidžiame apie 350 eurų. Tikimės šiais metais apsiriboti ta pačia suma.

Panevėžietė Audronė:

Kad ir kaip bebūtų keista aplinkiniams, bet mūsų šeima namų puošimą pradedame tik likus savaitei iki švenčių. Niekada anksčiau sau negalime suteikti kalėdinės nuotaikos, nes viskas gali greit atsibosti. Tą pačią eglutę ir namus puošiame tais pačiais žaisliukais kiekvienais metais.

Turime net nuo vaikystės užsilikusių daikčiukų, kurie taip pat džiugina širdį. Labai vertiname pasibuvimą kartu.

Ramunė:

Esu labai senamadiška moteris. Namus puošiu likus trims savaitėms iki didžiausių metų švenčių, bet net ir dabar jau po truputį pradedu įsivažiuoti į puošybą. Kuo ankščiau pradedu dekoruoti savo namus, tuo greičiau tampu laimingesnė. Puošiu senais ir net labai senais žaisliukais, kuriuos metai iš metai kaupiu.

Tai šeimos istorija. Šiais metais šventiniam pasiruošimui ketinu išleisti apie 200 eurų.

Audronė:

Niekada niekur neskubėdavau, tą patį sakau ir savo vaikams, jog reikia pradėti puošti namus likus porai dienų iki didžiųjų švenčių. Ir tik tada pradedu jausti tikrąją kalėdinę dvasią. Tie patys žaisliukai, pakabinti ant namų langų, Kalėdinės eglutės teikia labai šiltus jausmus, tačiau stengiuosi neapsiriboti tais pačiais daiktais – bandau kiekvienais metais įsigyti vis kokį naujesnį papuošalą.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.