Kalėdų eglė įplieskė tikrą dramą: gyventojams tokia žaliaskarė kelia ir juoką, ir pyktį

Viršuliškių gyventojai šiemet išgyvena tikrą kalėdinę dramą. Vieną didelę ir gražią eglę savivaldybė nukirto dėl ten einančios šilumos trasos, o rajone įžiebta kita žaliaskarė. Tiesa, ji gyventojams tikrai neprimena tikros Kalėdų eglutės.

Kalėdų eglutė Viršuliškėse.<br> „Made in Vilnius“/Facebook nuotr.
Kalėdų eglutė Viršuliškėse.<br> „Made in Vilnius“/Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 3:44 PM

„Viršuliškių seniūnija, ar tikrai jums nė truputį negėda? Ar tikrai jau čia įžiebimui pasiruošta? Ar tikrai seniūnijos gyventojai nusipelnė tik prabėgant apkarstyto vargšo medelio? Ar jums pernai nesvarbūs buvo atsiliepimai? Ir kur iškeliavo didžioji eglė? Jei jau reikėjo išpjauti dėl saugumo, tai gal galima buvo bent šventėms rajone panaudoti?“, – rašo pasipiktinimo neslepiantys gyventojai.

Vieniems pamatyta eglė sukelia juoką, kiti neslepia apmaudo ir pykčio. Gyventojai nesupranta, kodėl nuspręsta puošti jauną, neseniai pasodintą medelį ir kodėl negalima buvo palaukti, kol jis užaugs. Viršuliškių rajono gyventojams kliuvo ir eglės įžiebimo laikas.

„Įžiebimo laikas tai patyliu – 12 val. Tėvai darbuos, vaikai mokyklose ir darželiuose, o kiti pietų miego miega, tai kas ateis? Atrodo, čia vaikams šventė didžiausia turėtų būti tas eglutės įžiebimas, ne senjorams“, – rašo vilnietė.

Kai kurie gyventojai jau spėjo pajuokauti, kad rajonas nemoka tinkamai reklamuotis ir tokia eglė – geriausia antireklama, apie kurią kalbės visi. Regis, tokie sarkazmo žodžiai lyg Kalėdų stebuklas – pradeda pildytis.

„Matyt ir vėl per televiziją „žvaigždės“ būsim. Jei negeba rajonas pasirodyti iš gražiosios pusės, seniūnija matyt nusprendė, kad iš blogosios juk ir pigiau ir greičiau bus, o ir atsiliepimai neigiami, juk 5 kartus greičiau plinta. Tik gaila, kad patys nelabai turėsim akis kur dėti, kai Viršuliškių eglę rodys“, – savo nuomonę reiškia kita Viršuliškių gyventoja.

Visgi atsirado ir tokių gyventojų, kurie eglutę gina. Vilniečiai guodė ir tikino, kad ateityje eglė užaugs ir tikrai taps gražia rajono puošmena.

„Baikit piktintis. Eglutė neseniai pasodinta, užaugs, bus graži, reikia laiko. Kai bus didelė ir papuoš gražiau. Šventės artėja, džiaukimės, gana to pykčio. O kad nežinia, kur dingo gražuolė, didelė nukirsta eglė, reikia paklausti seniūno, bet ramiai, be nuoskaudos. O tai, kad seniūnija ruošia viršuliškiečiams šventę, reikia padėkoti“, – komentuoja vilnietė.

Anksčiau eglė buvo puošiama kitoje vietoje. Prieš ketverius metus gyventojai balsavo už vietos pakeitimą, nes ankstesnis priėjimas prie eglės buvo labai nepatogus. Viršuliškių bendruomenės iniciatyva buvo priimtas tvarus sprendimas ir pasodinta nauja eglė, o ne atvežta nukirsta.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.