Papasakojo, kaip prieš šventes stebina artimuosius: prisimena ir pamirštas tradicijas

Artėjant didžiausioms metų šventėms – Kalėdoms ir Naujiesiems metams – gyventojai mąsto, kaip nudžiuginti ne tik savo artimuosius gyvenančius šalia, tačiau ir tuos, kurie gyvena užsienyje. Vienas iš sveikinimų būdų – šventinio atviruko siuntimas į užsienio šalis ir kitus Lietuvos miestus.

 Šventiniai sveikinimai.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Šventiniai sveikinimai.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Pariauka, jp.lt

Dec 16, 2022, 8:43 PM, atnaujinta Dec 16, 2022, 8:49 PM

Naujienų portalo JP kalbinti panevėžiečiai pasidalino nuomonėmis, kada paskutinį kartą siuntė kalėdinį atviruką, ar ši staigmena dar reikalinga šiais technologijų metais.

Vieni miestiečiai sako, kad kol dar turintys giminių ar draugų gyvenančių užsienyje – visada siunčia atvirukus, tačiau kiti jau seniai sveikina tik internetu.

Panevėžietis Vladislovas:

Būtent šiandien kaip tik ir išsiunčiau porą kalėdinių atvirukų į užsienį. Kadangi turiu 3 dukras ir visos jos gyvena užsienyje, tenka kiekvienais metais džiuginti jas taip, primenant Lietuvą, jog joje jų laukia tėvai. Ši paslauga labai reikšminga ir reikalinga kiekvienų švenčių metu.

Panevėžietė Karolina:

Tol, kol turėjome giminių ir artimųjų užsienyje, tekdavo naudotis šia paslauga, siųsdavau kalėdinius atvirukus. Tačiau tai buvo labai seniai. Manau, kad jau nebereikalingas šis sveikinimo būdas, kadangi visi beveik visus sveikiname internete, socialiniuose tinkluose. Tiesa, dar vaikus džiugina kalėdinis atvirukas, nes jie tiki Kalėdų seneliu, nuo kurio ir gauna laiškelius su palinkėjimais.

Panevėžietė Aušra:

Tiesą pasakius, nebesiunčiame kalėdinių atvirukų giminėms, nes šiuo metu yra suteikta puiki galimybė jiems paskambinti arba pasveikinti internete. Gaila to, jog šiais laikais per daug tingime ir ieškome lengvesnių išeičių, kaip nudžiuginti artimuosius.

Užsienyje gyvenantys artimieji tikrai laukia, kad jiems kas atsiųstų atvirukų. Visgi, Kalėdos – stebuklų metas, reikia stebinti ir džiuginti mylimus žmones.

Panevėžietė Kristina:

Šiuo metu visi kalėdiniai atvirukai reikalingi tik vaikams. Nei aš, nei mano artimieji atvirukų seniai nebesiunčiame, pasveikiname vieni kitus paskambinę telefonu. Mums to pakanka.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.