To patirti K. Kerbedžio koncerte nesitikėjo: kvietė ir apsaugininkus, ir arenos administratorių

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vykusiame Kastyčio Kerbedžio koncerte apsilankiusi Idita liko pasipiktinusi įsišėlusių atlikėjo gerbėjų elgesiu. Sėdimą bilietą turėjusią moterį suerzino prie scenos šokti pradėję kiti renginio žiūrovai. 

Kastytis Kerbedis.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Kastytis Kerbedis.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Kastytis Kerbedis.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Kastytis Kerbedis.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Kastytis Kerbedis.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Kastytis Kerbedis.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Idita

Jan 4, 2023, 4:51 PM

„Noriu rašyti apie koncertą, kuris vyko „Švyturio“ arenoje. Taip buvo parašyta, kad įvyks Kastyčio Kerbedžio koncertas. Viskas paprasta ir aišku.

Turime bilietus pirmoje eilėje. Nuotaika puiki, juk artėja šventės, o ir pati gamta pasipuošusi baltu rūbu.

Iki prasidedant renginiui, už nugaros girdisi kažkokios frazės, užuominos lyg ir nevisai iš blaivių lūpų. Prasidėjus renginiui, maniau, viskas bus gerai. Deja, deja... Tik tada ir prasidėjo tai, kas turėjo baigtis...

Nešvankios frazės, skirtos atlikėjui, noras pašokti ir save parodyti... Bruzdesys aplink stiprėjo, „šokėjos“ alkūnėmis yrėsi į priekį vis arčiau scenos... Džiaugėsi tos „šokėjos“ savimi, kraipėsi, staipėsi, iškėlusios rankytes su telefonu rankose kuo aukščiau, nes juk reikia pasifilmuoti...

Sėdintiesiems vos ne ant kelių sėdasi, juk joms linksma, kvapus visokius taigi mums uostyti reikia...

Vyrukai, pasirodo, irgi nesėdėjo, rankų nelaikė kišenėse. Jie uoliai dirbo vis nešdami savo damoms svaigiuosius gėrimus...

Šalia scenos matėsi stovintis apsaugininkas. Į prašymą padėti normalizuoti situaciją, jis abejingai tarstelėjo: „Ką aš galiu padaryti...?“

Išėjom. Paprašėm surasti žmogų, atsakingą už tvarką. Surado, atėjo ir apsaugininkai, ir administratorė... Jie pasakė tą patį: „Mes nieko negalime padaryti. Kreipkitės į koncerto organizatorių.“

Apie nuotaiką, jausmus, būseną, tikriausiai neverta ir rašyti. Iškilo daug klausimų, pavyzdžiui, ar galima koncerto metu pardavinėti alkoholį?

Ar koncertas kuo nors skiriasi nuo klubo ir alinės? Ar galiu koncerte jaustis saugi? Ar verta pirkti brangius bilietus, nes kas nori, tas šoka prieš mano nosį ir šalia? Ką veikia ir už ką gauna pinigus apsaugininkai?

Jei aš gersiu alų ant suolelio parke, būsiu nubausta, nes ten vieša erdvė, o salė nevieša? Kur pagarba šalia esančiam? Jei blogai jaučiuosi, ar esu pavargusi, galiu atsinešti sulankstomą lovelę ir pastatyti šalia scenos, juk bilietą turiu?

O kas man ką padarys, jei AŠ TAIP NORIU... Daug tų klausimų... Ir pati savęs klausiu, pati save kočioju, kodėl?...

Gal ko nežinau, nesuprantu... Manau, kad turėčiau būti supažindinta su tokiomis taisyklėmis, būti informuota, ko galiu tikėtis nuėjusi į koncertą...“ – „Bendraukime“ rašė Idita.

***

„Švyturio“ arenos atstovų pateiktame komentare teigiama, jog užklausime minimas įvykis puikiai žinomas, nes laiško autorė jau renginio metu kėlė tuos pačius klausimus.

„Švyturio“ arenos administracija aiškinosi visas su įvykiu susijusias aplinkybes vietoje ir pateikė visus atsakymus. Buvo konstatuota, kad aplink esantys žiūrovai nekėlė fizinės grėsmės nei sau nei aplinkiniams.

Nei Švyturio arenos, nei šio koncertinio renginio taisyklės nedraudė žiūrovams įsigyti ir vartoti maisto bei gėrimų renginio vietoje. Apsaugos darbuotojai, dirbę prie scenos, renginio organizatoriaus prašymu, buvo instruktuoti, saugoti sceną, t.y. prižiūrėti, kad žiūrovai neitų už scenos ir neliptų ant scenos.

Konkretaus renginio atveju pats atlikėjas ragino publiką linksmintis, stotis ir šokti.

„Švyturio“ arenos taisyklės aiškiai įvardija, kad „arenos administracija neatsako už ribotą matomumą renginio metu, jei prieš Jus sėdintis ir/arba stovintis lankytojas yra aukštesnis, didesnis ir/arba kitokiais būdais ir veiksmais riboja Jūsų matomumą“. Dėl žiūrovų šokių prie scenos turėtų pakomentuoti renginio organizatorius“, – teigė „Švyturio“ arenos atstovai.

Renginio organizatorius, „Bravo Events“ pateikė tik trumpą komentarą. „Atsakysime Jums teisės aktuose nustatyta tvarka, t. y. ne vėliau nei per 14 dienų“, – rašoma jų atsakyme į užklausą. Tačiau atsakymo taip ir nepateikė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.