Pramoga Kalėdiniu siauruku mokytojai pridarė nemalonumų: „Svarbu 100 proc. pelnas“

Teko su mokiniais keliauti kalėdiniu traukinuku Anykščiuose. Programai jokių priekaištų – viskas puikiai sudėliota, veikla keičia veiklą, tikrai nenuobodu, smagu, įdomu. Bet...

 „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“.<br> Pranešėjų spaudai nuotr.
 „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“.<br> Pranešėjų spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edita

Jan 6, 2023, 9:43 PM

Yra vienas momentas. Ir jis labai nemalonus. Moksleivių grupei tenka iš anksto užsakyti vietas programoje ir apmokėti visą atsiųstos sąskaitos sumą. O juk negali numatyti visų aplinkybių: vaikas suserga, susižeidžia, nelaimė šeimoje...

Už nevažiavusius į kelionę vaikus pinigai nėra grąžinami. Kodėl? Juk kieme XXI amžius. Grupei rezervaciją taiko daugumoj vietų, bet tikrai neima visos sumos, palieka galimybę dalį lėšų sumokėti renginio dieną.

Situacijų su vaikais pasitaiko visokių ir turi būti palikta galimybė žmogiškumui. Mokytojas tampa šioje situacijoje įkaitu. Tėvai nori, kad pinigai būtų grąžinti, o kaip juos atgauti? Ar iš savų mokytojas turėtų grąžinti?

Paskambinu kelionės organizatorei, o ji man sako, kad pinigų už sergančius negrąžins, kad toks vadovo nurodymas. Skambinu vadovui, ragelio nekelia. Rašau laišką. Cituoju atsakymą: „Pinigai už nepanaudotus Kalėdinio Siauruko bilietus, kaip ir į visus kitus renginius Lietuvoje, nėra grąžinami, nes yra daug norinčių, kuriems išpirkus bilietus galbūt jau neužteko vietos ar pan.

Tačiau, jei visa klasė negali važiuoti ar didelė grupė žmonių, tuomet visuomet ieškome galimybių, kaip kelionę perkelti į kitą dieną ir pan. Žinoma, jei tą kitą norimą dieną yra likę laisvų vietų. Visuomet vadybininkai žiūri, kaip žmogui ar grupei padėti.

Jei kelionė dar neįvyko, paskambinkite mūsų vadybininkams pasitarti dėl galimybės ją perkelti į kitą datą.“

Gerai, kelionę perkelia į kitą dieną. Kas tuos kelis vaikus nuveš į Anykščius? Grupei vežti buvo užsakytas transportas. Kas juos lydės kelionės metu? Mokytojas ar tėvas? Juk tėvui teks įsigyti bilietą, kuris kainuoja 28 eurus. Labai gaila, kad tokia vadovo reakcija į problemą. Svarbu 100 proc. pelnas.

***

VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ pateiktame komentare apgailestauja dėl susidariusios situacijos.

„Šiemet, kaip ir pernai, Lietuvos Kalėdinis Siaurukas sulaukė labai didelio susidomėjimo ir šį sezoną juo Panevėžyje bei Anykščiuose važiavo beveik 10 tūkst. žmonių.

Praktika parodė, kad valdyti tokį didelį srautą žmonių ir spręsti visų situacijas yra be galo sudėtinga, tačiau nežiūrint į tai VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ organizuoja renginius taip, kad keleiviai būtų patenkinti ir daugeliui, kurie informavo iš anksto apie ligas ar kitas iškilusias problemas, visuomet buvo sudaromos galimybės perkelti kelionių datą.

Prieškalėdiniu laikotarpiu bilietų neužteko visiems norintiems, tad atsisakius prieš dieną ar net pusdienį kažkam dalyvauti renginyje nuvilti lieko ir tie, kurie norėjo dalyvauti, tačiau negavo bilietų. Todėl šiuo laiške minimu atveju pakeisti susidariusios situacijos nebebuvo galimybės“, – komentavo „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ atstovai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.