Ką turėtų daryti kiekviena pora, jog būtų laiminga?

Gyvenimas poroje ir šeima – kultūriniai reiškiniai, bet ne prigimtinė žmogaus pareiga ar teisė. Maža to, mūsų pasąmonė nepasižymi ištikimybe.

 Meilė.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Meilė.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Pariauka, jp.lt

2023-02-02 19:50

Jeigu išsirenkame partnerį, su kuriuo norime kurti bendrą gyvenimą, dar nereiškia, jog niekada nepajusime traukos kitam žmogui. Greičiau gyvendami su juo, karts nuo karto jį pasirinksime, kai gyvenimas pasiūlys kitas galimybes.

Naujienų portalo JP kalbinti panevėžiečiai pasidalino nuomonėmis, kaip mano, ko reiktų, jog kiekviena pora taptų laiminga.

Panevėžietė Nijolė:

Viena iš pagrindinių poros problemų – tarpusavio problemų analizavimas ir sprendimas. Kai abi pusės pradės dažniau kalbėtis, dalintis patirtimi, bendromis problemomis – santykiai taps pastovūs ir pavydėtini. Yra kur tobulėti mums visiems, o ypač – santykiuose.

Panevėžietis Ovidijus:

Šiuo metu turime labai šiltą žiemą, kuri mūsų negąsdina darganu oru. Būtent todėl reiktų kiekvieną vakarą atrasti laiko sau ir išeiti į miestą apsidairyti, išsikalbėti.

Kuo daugiau žmonės bendrauja tarpusavyje, tuo labiau gyvenimas klostosi tinkama linkme. Svarbu, jog neprasidėtų toks laikas, kurio metu žmonės guli lovose, žiūri televiziją ir nieko naudingo nebedaro.

Panevėžietė Gailė:

Vienas dažniausių santykius sugriaunančių aspektų yra kova dėl valdžios. Būna ir taip, kad vienas partnerių savastį ar laisvę atiduoda kitam, primesdami savo įsitikinimus Tokie „valdžios žaidimai“ griauna artumo pamatus ir sukelia įtampą.

Panevėžietis Juozas:

Niekada partneriai negali dalyvauti varžybose, pavadinimu „Kas geriausias?“. Reikia priimti vienas kito stiprybes ir padėti vienas kitam lavinti tas sferas, kurias reikia tobulinti. O tada viskas eis labai sklandžiai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.