Po balsavimo rinkėjas suprato padaręs klaidą: „Ne vienas bus balsavęs nepilnai“

Po sekmadienį Lietuvoje vykusių Savivaldybių tarybų ir merų rinkimų pirmojo turo ne visi tautiečiai liko patenkinti rezultatais. Tačiau kai kurie žmonės tik atidavę savo balsą suprato, kad balsavo ne visai už tuos, už kuriuos norėjo. Todėl suskubo dalintis savo pastebėjimais.

Po balsavimo rinkėjas suprato padaręs klaidą: „Ne vienas bus prabalsavęs nepilnai“.<br>R.Danisevičiaus asociatyvioji nuotr.
Po balsavimo rinkėjas suprato padaręs klaidą: „Ne vienas bus prabalsavęs nepilnai“.<br>R.Danisevičiaus asociatyvioji nuotr.
Po balsavimo rinkėjas suprato padaręs klaidą: „Ne vienas bus prabalsavęs nepilnai“.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Po balsavimo rinkėjas suprato padaręs klaidą: „Ne vienas bus prabalsavęs nepilnai“.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Algimantas

2023-03-06 21:51

Redakcijai sekmadienio vakarą pasipiktinimo laišką parašęs Algimantas guodėsi, kad politiniai balsai galbūt galėjo pasiskirstyti visai kitaip, jei tik jis būtų geriau įsigilinęs, kaip reikia teisingai balsuoti.

„Manau, ne vienas rinkėjas šiandien bus balsavęs nepilnai. Kadangi aš irgi tik iš dukros sužinojau, kad turėjau teisę reitinguoti partijos narius, bet kadangi apie tai parašyta pačioje biuletenio apačioje, tad aš ir žmona pažymėjome tik partiją, nes apie tai parašyta biuletenio viršuje.

Galiu garantuoti, kad daugelis taip ir liks neišreiškę valios... Turėtų būti daugiau aiškinamosios reklamos prieš rinkimus, o ne taip supainiota“, – piktinosi Algimantas.

***

Vyriausios rinkimų komisijos atstovų pateiktame komentare akcentuojama, kad rinkėjai, gavę balsavimo biuletenius, turėtų neskubėti ir balsavimo kabinoje atidžiai perskaityti visą biuletenyje surašytą tekstą.

„Kandidatų sąrašų biuletenio apačioje yra penki laukeliai, kuriuose rinkėjas turi teisę įrašyti pasirinkto sąrašo kandidatų numerius.

Įrašydamas šiuos numerius rinkėjas penkiems pasirinktiems kandidatams gali suteikti reitingo balus. Reitinguoti nėra privaloma.

Tokiais atvejais, kai rinkėjas tik pažymi politinės organizacijos sąrašą, tačiau neužpildo reitingo langelių, biuletenis yra galiojantis ir laikoma, kad rinkėjas išreiškė pritarimą politinės organizacijos sudarytam kandidatų sąrašo eiliškumui.

Gavus balsavimo biuletenius patariame rinkėjams neskubėti ir balsavimo kabinoje atidžiai perskaityti visą biuletenyje surašytą tekstą“, – ragina VRK atstovai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.