R. Viršilos sumušto paauglio istorija sukrėtė, bet kur kas baisiau, kas vyko po konflikto

„Jungle king“ kovų renginio metu prieš nepilnametį (16 metų) smurtavo renginio organizatorius, influenceris, kovotojas Remigijus Viršila. Vyras smogė žinomos vestuvių planuotojos Ingos Budrienės sūnui, kuris po to buvo išvežtas greitosios automobiliu.

 Stopkadrai
 Stopkadrai
Daugiau nuotraukų (1)

Ineta

Mar 14, 2023, 5:23 PM

Tikriausiai ne mane vieną šokiravo ši žinia, internete plintantis vaizdo įrašas ir paskui jį vilnijanti komentarų banga, kaip Kaune sportinio renginio organizatorius trenkė repavusiam jaunuoliui.

Pirmiausia, apskritai kraupus šis, neva, turnyru vadinamas renginys ir jį stebinčiųjų kiekis, vienas žingsnis iki matyto žiaurumo perkėlimo į gatvę. Bet kur kas baisiau su tuo, kas vyksta po sužalojimu pasibaigusio konflikto, kaip puolamas ne tik nukentėjęs nepilnametis, bet ir jo žinoma mama.

O ne, ji drįso kalbėti ir ginti sūnų! Košmaras! Net moterys rašo komentarus po šios istorijos diskusijomis, kad nepilnametis pats kaltas, matyt, įžeidė savo žodžiais organizatorių.

Siaube, žmonės, jų tikriausiai apie repą nesat girdėję ir vis dar gyvenant, matyt, su posakiu „jei muša, tai myli“. Akivaizdu, kad toks supratimas persikelia vėliau į kasdienybę. Iš užsienio nusikopijuota tokio renginio formato idėja tikrai naudos mūsų šaliai nepridės.

Kaip ir palaikymas mušeikos, nemokančio naudotis kalbos dovana, o tik mojuoti kumščiais. Džiugu tik tai, kad yra tikrų vyrų, tikrų žmonių, kurie smerkia tokį elgesį.

Labai lengva prisiminti Jurbarko atvejį, kur dar vienas save kovotoju laikantis vietinių žinomų tėvelių sūnus merginą bandė išprievartauti ir ją žiauriai sumušė. Deja, merginos tėvai nėra žinomi, savo išgalėmis ieškojo pagalbos, jeigu ne mūsų visuomenė, istorija dar klausimas kaip būtų pasibaigusi.

Visi už savo vaikus kovoja, bet kaip liūdna ir baisu, kad dar daliai žmonių taip lengva auką kaltint. Patys bent pagalvokit, jeigu į tokią situaciją tektų pakliūt jums ar jūsų vaikams. Tada jau visas pasaulis būna kaltas, kad pagalbos rankos netiesia ir nepadeda.

Žinokit, baisu darosi auginti vaikus tokioje visuomenėje. Jei jau ne tik vaikai, bet ir jų tėvai, mamos atvirai juokiasi ir tyčiojasi iš primušto vaiko, tai ko tikėtis daugiau iš mūsų atžalų... Kai tokie žmonės aplink, pradedi nebesistebėti, kaip galėjo 40 paauglių vieną bendraamžį miške žiauriai sumušti...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.