Trūksta tik valdžios pritarimo: „Nepilnamečiai galės bent tokiu būdu apsaugoti save“

Siekiant sudaryti galimybę vaikams apsiginti nuo užpuolimo ir smurto, siūloma leisti jiems turėti savigynai dujinį balionėlį. Jeigu Seimas pritartų, savigynai D kategorijos dujinius įrenginius be leidimų galėtų turėti ir laikyti jaunesni kaip 18 metų, bet ne jaunesni kaip 14 metų nuolatiniai Lietuvos gyventojai, jeigu šiuos įrenginius jiems perdavė tėvai, įtėviai ar globėjai.

Panevėžiečiai pasakė, ar verta įtvirtinti įstatymą, leidžiantį naudotis dujų balionėliais nuo 14 metų.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Panevėžiečiai pasakė, ar verta įtvirtinti įstatymą, leidžiantį naudotis dujų balionėliais nuo 14 metų.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Pariauka, jp.lt

Mar 20, 2023, 4:50 PM

Naujienų portalo JP kalbinti panevėžiečiai pasakė, ar verta įtvirtinti įstatymą, leidžiantį naudotis dujų balionėliais nuo 14 metų.

Panevėžietė Irma:

Tiesą pasakius, žinant, kiek šiuo metu turime netikėtų išpuolių prieš nepilnamečius, sutinku su šiuo Seimo siūlymu. Bent tokiu būdu apsaugosime vaikus nuo smurtautojų ar prievartautojų.

Panevėžietis Juozas:

Puikus pasiūlymas. Jei jį įtvirtins, nedelsiant nupirksiu dujų balionėlį savo vaikui, kad būčiau ne tik aš saugus, bet ir jis. Gal tada sumažės užpuolimų, prievartavimų ar be žinios dingusių nepilnamečių.

Panevėžietė Kotryna:

Jei Seimas šį siūlomą įstatymą priims ir leis naudotis dujų balionėliais nuo 14 metų, sumažinsime nepilnamečių dingimų skaičių, užpuolimus ar vaikų prievartavimus. Patys nepilnamečiai galės bent tokiu būdu apsaugoti save.

Panevėžietis Paulius:

Smagu girdėti tokią naujieną, kad Seimas turi planuose priimti tokį įstatymą. Mano vaikai jau greitai, esant reikalui, galės naudotis ir tokia apsaugos priemone. Manau, jog nesklandumų nekils su šiuo įstatymu ir jis bus priimtas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.