Pasivažinėjimas Vilniaus transportu baigėsi liūdnai: „Velykos šuniui ant uodegos“

Nueinanti Vilniaus valdžia neslėpė ambicijų persodinti vilniečius iš nuosavų automobilių į visuomeninį transportą. Kokių tik žingsnių nesiėmė – kėlė mokestį už parkavimą, siaurino gatves, miesto centre padarė kilpinį eismą. Viskas, kad naudotis automobiliu mieste taptų kuo nepatogiau. Tik užsispyrę žmonės kažkodėl vis tiek neskubėjo iškeisti savo transporto priemonių į miesto troleibusus ir autobusus.

Laukdama troleibuso moteris sušalo ir susirgo prieš pat šventes.<br>T.Bauro nuotr.
Laukdama troleibuso moteris sušalo ir susirgo prieš pat šventes.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūratė K.

Apr 9, 2023, 8:07 PM, atnaujinta Apr 11, 2023, 6:12 PM

Iš naujosios Vilniaus valdžios pasisakymų taip pat gana aišku, kad ji nusiteikusi tęsti šią politiką. Pabūsiu pranašė Vanga ir pasakysiu, kad jiems nepavyks. Ir kodėl gi? Ne nuo to galo pradeda persodinti. Jeigu vietoj priemonių, kad mieste su automobiliu būtų kuo nepatogiau, imtųsi visai kitokių – kad naudotis visuomeniniu transportu būtų kuo patogiau, – nemaža dalis vilniečių, manau, susigundytų.

Trečiadienį nuvariau savo automobilį į autoservisą pakeisti žiemines padangas į vasarines. Grįžau iš serviso 16 maršruto troleibusu. Varge, vargeli, koks kledaras. Bilda, nesandarus, apsitrynęs, apsilaupęs, kas kelios sekundės vairuotojas „deda ant stabdžių“ taip kietai, jog vyresnio amžiaus žmogus gali ir ant kojų neišsilaikyti. Spėju, ne vairuotojas kaltas, o jam pakištas „grabas“ su klaikiai veikiančiais stabdžiais – savivaldybė, užuot nupirkusi naują troleibusą, išleido pinigėlius susiaurinti dar vienai gatvės atkarpai.

Bet dar blogiau buvo, kai iš serviso paskambino, kad jau galiu atvykti pasiimti automobilį. Vėl nuėjau į stotelę laukti 16 troleibuso. Dar pamenu laikus iš devintojo ir dešimtojo dešimtmečio, kai stotelėse tekdavo prastypsoti po 40 minučių, sušalus į ragą. Bet tais laikais atitinkamai ir apsirengdavom, nes žinodavom, kad taip bus.

Beveik 40 minučių 16 troleibuso laukiau ir 2023 metais. Nė įtarti negalėjau, kad net du (o gal ir daugiau, nes žinau tik nuo to momento, kada atėjau į stotelę) troleibusai neatvažiuos. Ne, jokių kamščių, laikas prieš pusiaudienį, jokių avarijų, jokių maratonų su užtvertomis gatvėmis, mano stotelė pačioje maršruto pradžioje, taigi, jokių kliūčių išvažiuoti troleibusui tiesiog nėra. Bet neišvažiavo ir vienas, ir antras.

Penkių minučių laukimo laikas (nes ėjau į stotelę pasižiūrėjusi į troleibusų tvarkaraštį) išsitęsė iki begalybės. Paskutinę žiemos pasispardymo dieną aplink tirpstantis šviežiai iškritęs sniegas skleidė tokią drėgmę ir šaltį, jog negelbėjo nei striukė, nei šokinėjimas nuo kojos ant kojos.

Rezultatas – šiandien pabudau su temperatūra, skaudančia gerkle, sloga, ašarojančiom akim, krečiama šalčio, ir bandau dirbti visa apdujusi. Suvokiu, kad mano Velykos greičiausiai eina šuniui ant uodegos. Ir dėkoti už šią velykinę dovanėlę turiu Vilniaus savivaldybei ir Susisiekimo paslaugoms.

Kad jus snargliai apeitų, kai dar kartą bandysit prasižioti apie gyventojų persodinimą iš automobilių į visuomeninį transportą!

***

Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos specialistė Greta Vasiliauskaitė dėl situacijos apgailestavo ir nuoširdžiai linkėjo skaitytojai sveikatos. Keleivės lauktas troleibusas neatvyko dėl gedimo.

„Remiantis pateiktomis kelionės detalėmis, matome, jog 11:35 val. minėtas 16 maršruto troleibusas į stotelę atvyko ir iš jos išvyko tiksliai pagal tvarkaraštį, sekančio – 11:49 val., turėjusio atvykti troleibuso reisas buvo nutrauktas dėl gedimo Pašilaičių žiede. 

Todėl taip, būtent šiuo laiku troleibusas neatvyko, tačiau kitas – 12.02 val. atvyko ir išvyko laiku“, – teigė atstovė.

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.