Vyras įsitikinęs, kad vaikų nuomonę gali pakeisti tik vienas dalykas – kitaip nebeišbrisime iš reanimacijų

Atsiprašau Lietuva, bet kur mes nueisim? Nori nenori išgirstam apie apsinuodijusius elektroninių cigarečių skysčiu ar kitomis medžiagomis. Vieni siūlo jas uždrausti, kas yra pririšto šuns erzinimas mojuojant kvapniu mėsos gabaliuku, kiti apsimeta, kad problemos nėra.

Autorius įsitikins, kad pradinukas niekada netikės savo mokytoja, jeigu namuose yra rūkoma ir visa informacija pateikiama kitaip.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Autorius įsitikins, kad pradinukas niekada netikės savo mokytoja, jeigu namuose yra rūkoma ir visa informacija pateikiama kitaip.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jonas

Jun 4, 2023, 8:49 PM

Pradėkime nuo to, kas yra el. cigaretės vartotojas: stresuojantis įmonės vadovas, stresuojantis studentas, stresuojantis moksleivis, skyrybas išgyvenantys asmenys... Tad, aišku, žmogaus kova yra su stresu, tai yra pagrindinis veikėjas, o cigaretė tik įrankis.

Jaunimui ir suaugusiems plačiu mastu mes įteigti kitaip, deja, bet nebespėjome. Per mažai tam skyrėme dėmesio, per mažai rūpinomės artimųjų gera savijauta.

Siūlau, ką turėtų padaryti apie ateitį mąstantys. Daugumai pradinukų dabar yra pasakojama apie el. cigarečių žalą. Vaikai grįžta namo, o tėvai traukia iš kišenių tą monstrą.

Ar suvokiat? Niekada pradinukas nesupras dvigubų standartų, niekada netikės savo mokytoja, jeigu namuose yra rūkoma ir visa informacija pateikiama kitaip. Pradinukas dabar kaupia tą informaciją.

Po 5 metų bus jo sprendimas. Ar nebus taip, kad nebeišbrisime iš nualpimų, vėmimų, reanimacijų?

Žmonės! Gyvenimas sunkus, gražus, su kalneliais... Kodėl būdami viršūnėje galvojate, kad taip ir turi būti, o būdami apačioje nervuojatės?

Pasportuokit, dažniau juokitės, kai sprendimo net nežinote, dirbkite. Paruoškite vaikus psichologiškai atlaikyti mokyklos ritmą.

Patyčios? Vaikai pavadina vienas kitą baisiai, vaikai turėtų nepriimti to žodžio. Pasakykite, kad čia tik nelaimingo vaiko nuomonė. Auginkite stiprius vaikus, ryžtingus, drąsius. Tokia ateitis bus pozityvi, atspari elektroninėms cigaretėms ir kt.

Geriausi psichologai ir pavyzdys vaikams yra tėvai. Tarsi siena, į kurią galima atsiremti. Pasistenkime visi su veidrodžiu draugauti. Pagirti veidrodyje matomą vaizdą, palinkėti gražiausių dalykų. Linkiu stiprybės ir viskas bus gerai. Atleiskite, kas nesuprato, gal kada nors...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.