Besimaudant Nevėžyje vyriškis pastebėjo keistas dėmes: išsigandęs norėjo kreiptis į policiją

Į naujienų portalą JP kreipėsi šiuo metu Panevėžyje besilankantis vilnietis Vaidotas. Vyriškio teigimu, jam, besimaudant Nevėžio atkarpoje šalia Kultūros ir poilsio parko paplūdimio, prie kranto jis pastebėjo dėmes, panašias į mazutą.

 Pavojingos maudynės Nevėžyje: vyriškis teigia pastebėjęs keistas dėmes.<br> Ž. Večiorkutės nuotr.
 Pavojingos maudynės Nevėžyje: vyriškis teigia pastebėjęs keistas dėmes.<br> Ž. Večiorkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dominykas Gūra

Aug 12, 2023, 7:10 PM, atnaujinta Aug 12, 2023, 7:11 PM

Nemalonus siurprizas

Vaidotas dėmes pastebėjo šią savaitę. „Prie kranto iškart matėsi dėmės, panašios į tokias, kurios susidaro nuo mazuto. Deja, telefono tuo metu neturėjau, todėl nebuvo galimybės kreiptis į institucijas ar bent padaryti dėmių nuotrauką. Tačiau labai neramina, kad jokios informacijos apie tai, kad Nevėžis šiuo metu užterštas ir jame maudytis negalima, neradau“, – komentavo Vaidotas.

Maudytis Nevėžio upėje ketinęs vyras neslėpė pasipiktinimo.

„Čia galimai padarytas teisės pažeidimas. Tokiu atveju būtina ne tik informuoti gyventojus, savivaldybę, bet ir kreiptis į policiją, kad visa tai būtų užfiksuota“, – tikino vilnietis.

Natūralus reiškinys

Naujienų portalui JP Aplinkos apsaugos departamento atstovai teigė, kad dėl galimai pastebėtų teršalų Panevėžyje, Nevėžio upėje, į juos kreiptasi nebuvo.

„Mūsų žiniomis, tiesiogiai į Aplinkos apsaugos departamentą šiuo klausimu kreiptasi nebuvo. Šią informaciją gavome iš Panevėžio miesto savivaldybės. Tačiau darbuotojams, nuvykus į nurodytą vietą, nustatyta, kad po liūties sukilę žydintys dumbliai, nuo kurių eina vaivorykštės tipo ratilai, panašūs į naftos produktų teršalus“, – situaciją komentavo Aplinkos apsaugos departamentos atstovas.

Specialistai pridūrė, kad šis reiškinys pastebėtas tik upės įlankėlėse, kur sunešti dumbliai.

„Jokio naftos produktams būdingo kvapo darbuotojai nenustatė. Dėl situacijos veiksmų nesiimta, nes tai yra natūralus reiškinys“, – teigė aplinkosaugininkai.

Teršalai po lietaus

Aplinkos apsaugos departamento specialistai pabrėžia, kad didžiausia Nevėžio upės tarša užfiksuojama po didesnių liūčių.

„Taip yra todėl, nes visi teršalai intensyvaus lietaus metu nuplaunami nuo gatvių ir kitų teritorijų. Kol kas Panevėžio mieste visos paviršinės nuotekos tiesiogiai per lietaus tinklus be jokio valymo patenka į upę“, – komentavo AAD atstovai.

Taip pat aplinkosaugininkai pabrėžė, jog, užfiksavus bet kokią taršą, pastebėjus kenksmingas medžiagas vandens telkiniuose, būtina kreiptis į Bendrąjį pagalbos centrą, telefonu 112.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.