Mama nežino ar juoktis, ar verkti: gyvenimo įgūdžių pamokų baubas suskaldė klasės tėvus

Naujos gyvenimo įgūdžių pamokos sukėlė šaršalą visuomenėje – trūkstant informacijos, savas interpretacijas pateikė įvairių pažiūrų žmonės, o tėvai su nerimu laukia, ko bus mokomi jų vaikai. O kai kurie tėvai reaguoja net neadekvačiai.

Mama ir dukra.<br>123rf nuotr.
Mama ir dukra.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mama Roma

Sep 10, 2023, 6:41 PM

Klasės tėvų forumas vienoje populiarioje pokalbių programėlėje, mums yra patogiausias būdas pasitarti dėl ekskursijų, išgirsti iš auklėtojo mokyklos naujienas, pranešti apie dingusį švarką ar vadovėlį. Čia vieni kitiems ir pasiguodžiame jei koks mokytojas neteisingai vertina, turime dar atskirą forumą be auklėtojo, kur tariamės ką dovanoti per šventes.

Kartu su šia klase sūnus mokosi antrus metus, nesam labai artimi, bet jau atrodė, kad žmones pažįstu, visi kultūringi, tikrai ne biedniokai susirinkę. Mokykla mūsų mieste laikoma „prestižine, o į šią klasę surinkti gabesni vaikai.

Tai reikėjo matyti mano veidą, kai tariantis dėl žygio vaikams, viena mama parašo

„Laba diena,

geriau parašykite, kaip bus su „gyvenimo įgūdžių“ pamoka, kuri visus neramina. Pasigirdo teiginių, neva visuomenė buvo suklaidinta... Skaičiau viešą ministro paaiškinimą, ano ir ne tik mano, manymu – grynas akių dūmimas tėvams... Kokia jūsų nuomonė? Užbėgdama už akių, pasakysiu tik tiek, jog savo sūnaus neleisiu žaloti jokioms „gyvenimo ugdymo“ programoms ir LGBT atstovams. Juolab, jog nei mokykla nei ministras už pasekmes neatsako. Atsakomybę kaip už COVID-19 skiepus, lieka patiems tėvams.“

Kiti tėvai pradėjo raminti, kad bus susirinkimas, viską paaiškins tiek auklėtojas, tiek kiti pedagogai. O tada prasideda dar gražiau – ta pati mama pradeda dalintis „naudinga“ informacija ir kelia visokius „šeimistų“ propagandinius video įrašus.

Galvoju, kas tu tokia, kad taip elgiesi? Atsiradau jos profilį – o ten visų Lietuvos homofobų ir žemaitaičių mylėtojų sienlaikraštis su visomis jų skelbtomis „naujienomis“.

Kiti tėvai gražiai paprašė mamos tokio turinio žinučių į forumą daugiau nekelti.

Auklėtojas informavo, kad ministerija rugsėjo 13 d. 15 val. tėvus ir mokytojus kviečia į viešąją konsultaciją, kurioje specialistai, Gyvenimo įgūdžių programos sudarytojai atsakys į rūpimus klausimus apie šią programą. Viešoji konsultacija bus transliuojama ŠMSM „YouTube“ kanalu rugsėjo 13 d. nuo 15 val.

O žinot, kas juokingiausia? Šitos pamokos mūsų klasės vaikams net nebus dėstomos, nes šiemet dar nepriklauso! Nuo rugsėjo 1 d. gyvenimo įgūdžių dalykas įvedamas 5 ir 7 klasėse – po vieną pamoką per savaitę ir 9 kl. – 1 pamoka kas dvi savaites.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.