Po darželio atstovų žinutės mama nustėro: „Negalėjau patikėti, kad tai vyksta pas mus“

Penktadienis, spalio 13-oji, šalyje išaušo neramus. Šimtai šalies švietimo ir ugdymo įstaigų, valdžios institucijų bei įmonių sulaukė laiškų su grasinimais apie sprogmenis. Tėvams saugumo sumetimais buvo siūloma pasiimti savo vaikus.

  Šimtai šalies švietimo ir ugdymo įstaigų, valdžios institucijų bei įmonių sulaukė laiškų su grasinimais apie sprogmenis. Tėvams saugumo sumetimais buvo siūloma pasiimti savo vaikus.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
  Šimtai šalies švietimo ir ugdymo įstaigų, valdžios institucijų bei įmonių sulaukė laiškų su grasinimais apie sprogmenis. Tėvams saugumo sumetimais buvo siūloma pasiimti savo vaikus.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona

Oct 13, 2023, 5:02 PM

Pusė mano kolegų darbe nebebuvo jau nuo pačio ryto – visi, gavę pranešimus, išskubėjo pasiimti savo vaikų. Pasipylė apie tai ir straipsniai spaudoje. Šimtai mokyklų ir darželių šalyje buvo evakuoti. Šimtai įstaigų nedirbo dėl to, kad jų darbuotojai skubėjo pas vaikus.

Mano elektroninį paštą taip pat pasiekė laiškas, kad darželyje, kurį lanko mano vaikas, sulaukta grasinimų, todėl pasitarus su policija prašoma pasiimti darželinukus namo. Žinoma, tokie grasinimai dažniausiai nepasitvirtina. Tačiau patikrinti ir imtis visų atsargumo priemonių yra būtina.

Man tik sunku buvo patikėti, atrodė, kad šiandien sapnuoja visi atmerktomis akimis vieną ir tą pat sapną... Ar tai iš tiesų vyksta Europos Sąjungos šalyje? Tiesiog sunku buvo priimti tokią informaciją kaip tikrą.

Išėjusi iš darbo į gatvę pasitiko neįprastas vaizdas – pilnos gatvės kažkur skubančių tėvų su vaikais. Darželinukai, mokyklinukai. Vienų veiduose matėsi džiaugsmas dėl trumpesnės savaitės ir anksčiau prasidėjusio savaitgalio su tėvais, kiti atrodė sunerimę, išmušti iš pusiausvyros.

Negalėjau patikėti, kad tai vyksta pas mus, nors šią savaitę tokie patys grasinimai pasipylė ir Latvijoje, ir Estijoje. Mums priešiškos jėgos sėja baimę, kelia chaosą. Pasaulis kraustosi iš proto. Blogis neturi sienų, tai šiandien jau akivaizdu. Tačiau negalima jam pasiduoti. Negalima leisti, kad teroristai baugintų ir paralyžiuotų laisvos šalies piliečius!

Bet mes negalime leisti, kad priešiškos valstybės išbalansuotų mūsų gyvenimus, mūsų protus! Juk tokie dalykai daromi ne šiaip sau. Pagalvokim gerai, ką tokiais gąsdinimais bandoma pasiekti? Mus norima įbauginti, sukelti chaosą, paniką, suirutę. Ir kažkam tai iš dalies pasisekė – dalį mano pažįstamų iš tiesų apėmė panika ir baimė dėl ateities bei galimų baisiausių scenarijų.

Kokiems baisiems žmonėms reikia būti, kad siektum įbauginti nekaltus mūsų žmones, mažamečius vaikučius? 

Aišku, kad į tokius iškvietimus reaguoti būtina. Tačiau tuo metu, kai policija ir specialios tarnybos skuba į galimai melagingus iškvietimus, kurių pasipylė šimtai, kažkam iš tiesų reikėjo realios pagalbos! Kažkas iš tiesų dėl tokių iškvietimų galėjo nukentėti!

Už tokius bandymus įbauginti tautą, paralyžiuoti ir sutrikdyti valstybės tarnybų veiklą turi būti griežtai baudžiama. Už tokias koordinuotas atakas turi kažkas atsakyti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.