Prieš pat įžiebimą aplankė pagrindinę šalies eglę Katedros aikštėje: „Nepykit, bet pasakysiu"

Pastaraisiais metais daug kalbų kyla dėl pagrindinių šalies miestų eglių. Vieni jas peikia, kiti aikčioja, treti gūžčioja pečiais. Šiais metais mane tikrai nustebino dvi eglės. Tai Vilniaus ir Širvintų.

 Kalėdų eglė katedros aikštėje.<br> Skaitytojos nuotr.
 Kalėdų eglė katedros aikštėje.<br> Skaitytojos nuotr.
 Kalėdų eglė katedros aikštėje.<br> Skaitytojos nuotr.
 Kalėdų eglė katedros aikštėje.<br> Skaitytojos nuotr.
 Kalėdų eglė katedros aikštėje.<br> Skaitytojos nuotr.
 Kalėdų eglė katedros aikštėje.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 10:13 PM, atnaujinta Dec 7, 2023, 3:24 PM

Pastaroji tapo netikėtu siurprizu turbūt visiems dėl savo unikalios pasakiškų rūmų idėjos. Šviečiančia karalyste paverstos žaliaskarės prieigos tapo tikru atradimu daugeliui tautiečių.

Jau žinau ir aš pati, kad tikrai vieną gruodžio savaitgalį būtinai aplankysiu Širvintas būtent dėl tokios nuostabios kalėdinės eglės išpildymo idėjos. Išties reikia žemai nusilenkti šią idėją kūrusiems ir išpildžiusiems! Miestas šiais metasi tikrai taps traukos centru ir sulauks didžiulio turistų antplūdžio.

Na, o antroji mane šiemet nustebinusi eglė, tai pagrindinė šalies žaliaskarė, kuri įžiebta šį penktadienį Vilniaus Katedros aikštėje. Turiu prisipažinti – aš prie jos apsilankiau dar prieš didįjį įžiebimą.

Labai apsidžiaugiau, kai išgirdau, kad šiemet po 14 metų (!) pagaliau bus tikra gyva eglė. Ne šakos, ne metalinis karkasas. Tikra eglė išties labai gražu!

Bet į Katedros aikštę atėjus toks liūdnas jausmas apėmė, lyg lankyčiausi kokiuose Gariūnuose. Nieko neturiu prieš Gariūnus. Ten irgi karts nuo karto apsilankau. Bet tos milžiniškos dėžės po egle ir prekybininkų kioskeliai man visiškai nepriminė jaukaus kalėdinio miestelio. Suprantu, prekyba turi būti, turistų apsilanko daug, reikia ir to karšto vyno, ir spurgelių ar meduolių.

Bet, nepykit ant manęs labai tie, kas eglę kūrėt, bet pasakysiu. Nesinori blogo žodžio, kuris žeistų. Nes pati eglė išties nuostabi. Bet atrodo, kad žaliaskarė kasmet vis traukiasi, o prekybininkų kioskeliai plečiasi. Norėtųsi daugiau to šventiškumo, ne komercijos akcento.

Gražių švenčių visiems!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.