Daug metų Vokietijoje apsiperkantį lietuvį nustebino tokie kainų pokyčiai: kur čia šuo pakastas?

Pažadukų klestėjimo metas. Perskaičiau vieno politiko mintis apie PVM mažinimą maisto produktams ir per sumažintą PVM pamaitinti tautą ir padaryti tautą laimingą. Neva, kad sumažinus PVM maistui, jis atpigs.

 Vokietijoje maistą perkantis lietuvis pastebėjo pokyčius.<br> Autoriaus nuotr.
 Vokietijoje maistą perkantis lietuvis pastebėjo pokyčius.<br> Autoriaus nuotr.
 Vokietijoje maistą perkantis lietuvis pastebėjo pokyčius.<br> Autoriaus nuotr.
 Vokietijoje maistą perkantis lietuvis pastebėjo pokyčius.<br> Autoriaus nuotr.
 Autoriaus nuotr.
 Autoriaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 31, 2024, 9:19 PM, atnaujinta Feb 2, 2024, 6:21 PM

Abejoju. Vokietijoje PVM maistui – 7 proc., bet maisto kainos – lietuviškos. Tai tie populistiniai šūkiai „sumažinsime PVM – pirksime pigiau, būsime sotūs ir laimingi“, manau, yra nepagrįsti, nes šuo pakastas ne PVM duobėje, o kažkur kitur. Kur?

Čia reikia klausti valdžios, tų, kurie kuria mokesčius ir tų, kurie prekiauja. Aš, kaip paprastas pirkėjas, realiai matau, kaip viskas pabrango. Daug metų perku tuos pačius produktus ir tą kainų pokytį aiškiai matau.

Jei dar prieš metus užtekdavo 30–40 eurų standartiniam vairuotojo krepšeliui vokiškuose prekybos centuose, tai šiandien jau reikia 50–60 eurų ir tas politikų PVM arkliukas kainų kritimui neturės įtakos.

Sakoma, dėl visų pasaulio bėdų reikia ieškoti moters, bet, manau, jei mūsų vyriausybinę moterį pakeis vyras, vargu ar maistas atpigs, nes valdžios ir valstybės išlaidos nemažėja. Tad, tautai ir toliau teks atverti pinigines vis plačiau.

Taigi, vakarykštis apsipirkimas vokiškoje maisto parduotuvėje – 54 eurai ir viskas tilpo į vieną maišelį.

Pomidorai su šakelėmis – 2.99 euro už kilogramą. Dešrelės – 5.59 euro už kilogramą. Balta duona sumuštiniams 750 gr., – 1.39 euro. Koldūnai – 3,89 euro. Paprika – 3,98 euro. Kiaušiniai (10 vnt.) – 1.99 euro. „Rama“ margarinas 400 gr., – 1.29 euro.

Vištienos kepsniukai (nuggets) – 6.99 euro už kilogramą. Vištienos „grill“ sparneliai – 4,29 euro už kilogramą. Žuvis džiūvesėliuose – 800 gr. – 4,79 euro. Arbata (40 pakelių) – 0.99 euro.

Vitaminai, kad kaulai būtų stipresni: kalcio tabletės – 0,59 euro. Kad raumenys lankstesni: magnio tabletės – 2,79 euro.

Beje, nematau kainos už vienkartinį maišelį. Nežinau, ar pamiršo įskaičiuoti, ar atšaukė tą „žiauriai brangų“ mokestį.

Na, o dabar nueikite į mūsų tautišką prekybos centrą ir pažiūrėkite, ar pas mus tie produktai brangesni ir pagalvokite, ar politikai, sumažinę PVM (kuom labai abejoju), atpigins mūsų duoną kasdienę? Kai pasiklausau kai kurių „beviltiškų“ pažadų, taip ir norisi riktelėti: „Kur aš jį mačiau? Aaaa, prisiminiau – juk tai pažadukas!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.