Kaunietei šventinis renginys apkarto dar nepraėjus pro arenos vartelius: nustebino apsaugos darbuotojų reikalavimas

Redakcija sulaukė skaitytojos Sidonijos nusiskundimo, kad jai lankantis renginyje Kauno „Žalgirio“ arenoje negalėjo įsinešti savo vandens buteliuko. Tačiau arenos atstovai atkreipia visų būsimų lankytojų dėmesį – tokių saugumo taisyklių laikomasi visame pasaulyje.

Kaunietė pasidalino nemalonia patirtimi, kodėl jai apkarto nuostabus šventinis koncertas.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Kaunietė pasidalino nemalonia patirtimi, kodėl jai apkarto nuostabus šventinis koncertas.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sidonija

Mar 1, 2024, 9:35 PM

„Jau seniai buvau lankiusis garsiojoje Kauno „Žalgirio“ arenoje, todėl kai išgirdau, kad galima įsigyti bilietus į šventinį Vasario-16osios progai skirtą koncertą, labai apsidžiaugiau. Iš tos laimės, kad spėjau susižvejoti du bilietus (sau ir dukrai), visai pamiršau, kad jau antrą savaitę geriu gydytojo paskirtus stiprius vaistus, turinčius išnaikinti skrandžio bakteriją.

Negana to, kad reikia gerti dviejų rūšių antibiotikus, iš kurių vieni – su ypač daug šalutinių poveikių (pykina, silpna), dar ir nustatytas griežtas vaistų vartojimo laikas: 19 val. gerti vienus vaistus, po pusės valandos ką nors užvalgyti, ir tik po valgio gerti antibiotiką, po poros minučių – kitą.

Būtinai – kiekvieną vaistą užgeriant stikline vandens. Tuomet, kaip sakė gydytojas, ne taip jausis šalutiniai antibiotikų poveikiai.

Koncertas kaip tik turėjo prasidėti 19 valandą, tad man nieko kito neliko, kaip įsidėti į rankinę ir vaistus. Kadangi vaistus reikia vartoti užgeriant vandeniu, įsimečiau ir pusės litro vandens buteliuką. Ką nors užkąsti teks nusipirkti viduje.

Laukiu su dukra eilėje prie įėjimo į areną vartelių ir negaliu nesistebėti: apsaugos darbuotojai prieš mane stovinčiuosius apieško, rankomis apgraibo kiekvieną įeinantįjį, tarsi jis liptų į lėktuvą. Dukra paprotino – jie ieško, ar tik žiūrovas nebus kur užsislėpęs mineralinio buteliuko, alaus skardinės ar dar ko stipresnio. Viskas aišku – teko traukti lauk savo vandens butelį ir palikti jį tiesiog lauke, prie cementinės kolonos.

Taip nutiko ir man – kai apsaugininkui ištraukiau savo bilietą, jis ne į bilietą žiūrėjo, o paprašė atsegti rankinuką. Nieko jame neradęs, praleido, kur jau galima nuskenuoti bilieto kodą.

Įėjusi vidun, pirmiausia nuskubėjau prie baro. Vandens 0,5 litro talpos buteliukas – 3 eurai. Niekur nedingsi, teko pirkti. O štai skrandžiui tinkamo maisto taip ir neradau – keptos bulvytės, kepta duona, sumuštiniai. Visa tai mano ligotam skrandžiui – peilis. Pagalvojau – būčiau įsidėjusi kokio natūralaus jogurto indelį su džiūvėsiu, bet toptelėjo galvon, kad apsauga ir šito nebūtų praleidusi.

Užsigerdama brangiu vandeniu, vaistus išgėriau reikiamu laiku, tik neturėjau ką užvalgyti prieš antibiotikus. Tad jau po pusvalandžio skrandyje pasijuto skausmingi diegliai. Šiaip taip prakentėjau, nes koncertas buvo geras. Aišku, jei neminėsime Kauno mero ir prezidento draugijos, kai už Ukrainą galvą guldantis šalies vadovas lyg niekur nieko su savo ponia sėdėjo šalia asmens, kuris finansuoja rusijos karinę pramonę.

Kitądien pasikalbėjau su svainiu. Jis jau daug metų nuolat vartoja gal 5 rūšių vaistus. Pasirodo, prieš kurį laiką jis taip pat bandė patekti į renginį „Žalgirio“ arenoje su vandens buteliuku, deja, apsaugininkai jo nepraleido. Nors rodė ir vaistų pakuotes, kuriuos vartoja. Teko butelį palikti šiukšliadėžėje, o vandens pirkti bare.

Nežinau, gal tai normali tvarka, bet, kita vertus, juk ne alaus ar „šnapso“ žmogus nešasi, o tik paprasto vandens, kuris reikalingas vaistams. Bet apsaugininkai, matyt, turi tokius nurodymus: iškratyti, išknaisioti rankines, apčiupinėti, kad tik neduokdie neprasmuktų koks žmogelis su savo vandeniu, alumi ar kokiu šokoladuku. Tegu viską perka arenos restorane, už kone penkiskart didesnę kainą.

Tokia „tvarka“ išties apkartino gražią Lietuvos šventę. Nejau bent tokią dieną nebuvo galima padaryti išimties ir neversti žmonių pasijusti apieškomais nusikaltėliais?“, – piktinosi lankytoja Sidonija.

Saugumo taisyklės galioja visame pasaulyje

„Žalgirio“ arenos atstovai primena, kad taisyklės, draudžiančios įsinešti lankytojams savo maisto ir gėrimų bei jų tarą, galioja visame pasaulyje vykstančiuose dideliuose renginiuose.

„Kaip nurodyta „Žalgirio“ arenos lankytojų elgesio taisyklėse, į „Žalgirio“ arenoje vykstančius renginius draudžiama įsinešti maisto produktus ar gėrimus. Tokia praktika yra įprasta visame pasaulyje ir taikoma visose maitinimo įstaigose ar pramogų vietose.

Taip išvengiama situacijų, kai įsiaudrinę žiūrovai meta daiktus į sceną, krepšinio aikštelę, galimai sužeisdami atlikėjus, sportininkus ar žiūrovus. Draudžiama bet kokia tara, nesvarbu ar stiklinė, ar plastikinė. Nesvarbus ir jos turinys“, – priminė „Žalgirio“ arenos atstovai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.