Mamos griebiasi už galvos, kokie išleistuvių baliai ruošiami darželiuose

Šiais metais mūsų pirmagimiui darželyje paskutiniai metai. Tėveliai rengia pompastiškas išleistuves, kurios, man atrodo, yra pernelyg sureikšminamos. Nes vaikas baigia darželį, ne mokyklą ar universitetą.

 Mama baisisi, kiek pinigų tėvai išleidžia darželio išleistuvėms.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Mama baisisi, kiek pinigų tėvai išleidžia darželio išleistuvėms.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2024, 5:20 PM, atnaujinta May 24, 2024, 5:21 PM

Renkami pinigai auklėtojai, maistui, fotografui, vaikučio dovanai, gėlėms, tortui, dekoracijoms ir tt.

Renkama po 60 eurų nuo vaiko. Man tai atrodo daug, nes žinau, kad privatų darželį lankiusios draugės vaiko išleistuvės nekainavo nieko (kaip ir Kalėdų žiburėlis ir kitos panašios šventės, kurioms paprastai reikia papildomų rinkliavų).

Bet dabar suprantu, kad mūsų išlaidos dar juokas palyginus su kitų darželių rengiamais baliais. 

Mano vienos bičiulės vaiko darželio išleistuvės vyks sodyboje su nakvyne! Tai išlaidos dar tik skaičiuojamos, bet jau galiu įsivaizduoti... 

O vienoje grupėje perskaičiau, kaip mamos griebiasi už galvų, jog vieno sostinės darželio išleistuvėms reikia dėtis daugiau nei po 100 eurų!

Kas tokiose puotose vyks už tokį biudžetą, gal Donato Montvydo koncetas? Sveiką protą prarado turbūt jau šiuolaikiniai tėvai. Ta prasme 6-mečių išleistuvėms? Tai kokią šventę tada organizuos savo atžaloms per mokyklos išleistuves?

Jūs man pasakykit, ar tikrai vaikams reikia tokios brangios ir pompastiškos šventės? Ar jos reikia auklėtojoms? Ar patiems tėveliams? O gal užtektų pasveikinti auklėtoją, su vaikais tiesiog suvalgyti ledų ir smagiai pievoje padūkti, pašokti, padainuoti, pabendrauti visiems? Be jokių fotografų, operatorių, fotosienelių ir dekoracijų? 

Ar tikrai privačiuose darželiuose į visas šventes žiūrima kiek paprasčiau, gal net šiuolaikiškiau, nei valstybiniuose? Ar čia kažkoks tėvų menkavertiškumo komplesas yra tos puotos? Nieko nebesuprantu, kodėl nuo mažens vaikams reikia diegti tokias vertybes?

 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.